Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν «καπαρώσει» από τώρα τις δύο πρώτες θέσεις στο φετινό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Νίκος Παντέλης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ

Κύριε Παντελή, ένα πρωτάθλημα «ειδικών συνθηκών» για πολλές ομάδες ξεκίνησε και εφέτος. Πόσο διαφορετικό το περιμένετε από το περυσινό;

«Νομίζω ότι θα είναι και πάλι ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα παλέψουν για την πρώτη θέση και νομίζω ότι ξεχωρίζουν αρκετά, ώστε να θεωρούνται οι δυο πρώτες θέσεις “καπαρωμένες”.

Από κει και πέρα ακόμη δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ποιές από τις υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για τις θέσεις της πεντάδας και ποιες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι θα είναι αρκετά συναρπαστικότερο το πρωτάθλημα, γιατί και οι ομάδες που ανέβηκαν από την Β΄Εθνική δείχνουν αξιόλογες».

Ο Πανιώνιος μπορεί να χαρακτηριστεί «τυχερός» που πρόλαβε πέρυσι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα;

«Εμείς έχουμε κατά κύριο λόγο νεανική ομάδα με 4-5 εξαιρέσεις. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι άπειροι σχετικά, αλλά αρκετοί απ΄αυτούς πρόλαβαν να «ψηθούν» στον ανταγωνισμό και την πίεση του περυσινού πρωταθλήματος.

Δεν νομίζω ότι στον Πανιώνιο φέτος θα κάνει καλό να βάζει μακροπρόθεσμους στόχους, οφείλουμε να κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και να μαζέψουμε νωρίς όσους περισσότερους πόντους μπορούμε για να αποφύγουμε το άγχος».

Η νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού και μάλιστα μεγάλη σε έκταση, μπορεί σε μια νεανική ομάδα σαν τη δική σας να δώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει Τούμπας;

«Καταρχήν πρόκειται για δυο διαφορετικές αναμετρήσεις. Ο ΠΑΟΚ σήμερα είναι σε όλους τους τομείς καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, ενώ και η Τούμπα είναι μάλλον το πιο δύσκολο ελληνικό γήπεδο να κερδίσεις. Θα είναι επικίνδυνο αν δεν έχουμε ξεχάσει τον προηγούμενο αγώνα μας, ο ΠΑΟΚ αν σε βρει χωρίς συγκέντρωση μπορεί να σε “σκοτώσει”. Εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Παρακολουθήσατε τον ΠΑΟΚ στον αγώνα εναντίον της Σάλκε;

«Ναι φυσικά και όπως όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι που σκέφτονται υγιώς, στεναχωρήθηκα που δεν τα κατάφερε να προκριθεί. Νομίζω ότι με την εικόνα των δυο παιχνιδιών ο ΠΑΟΚ άξιζε να είναι στους ομίλους και από λεπτομέρειες δεν τα κατάφερε. Αξίζουν συγχαρητήρια ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για τη μεγάλη προσπάθεια».

Στον Πανιώνιο βρίσκεται δανεικός και ο Κώστας Παναγιωτούδης, ένας ποδοσφαιριστής από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και από τους νεότερους που αγωνίστηκαν σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του Δικεφάλου. Τι γνώμη έχετε γι αυτόν;

«Πραγματικά για μένα είναι απώλεια που δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή. Ο Κώστας είναι ένας ποδοσφαιριστής με τετράγωνο μυαλό, πολύ πειθαρχημένος και άψογος στην τακτική.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής του προπονητή, της ομάδας. Τον είχα δει στην τηλεόραση παλιότερα και τον εκτιμούσα, όμως δουλεύοντας μαζί του μπορώ να πω ότι είναι έκπληξη το πόσο ώριμος και προσγειωμένος είναι. Φέτος λογικά θα κάνει πολλές συμμετοχές και νομίζω ότι σε 1-2 χρόνια θα είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής για υψηλό επίπεδο».

Πηγή: sport-fm.gr