Ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα γραφής του ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα παρουσιάστηκε ο Σάββας Παντελίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» τόνισε ότι στόχος του είναι σε κάθε ματς η ομάδα να παρουσιάζεται καλύτερη και στο τέλος θα δει που θα έχει φτάσει, αν και η περσινή σεζόν ήταν μία από τις καλύτερες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Όσα δήλωσε ο Σ. Παντελίδης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ»:

Για τις δυσκολίες που συνάντησε, αφού έπρεπε να καλύψει το κενό του απόλυτα επιτυχημένου κ. Χριστόπουλου και την αποχώρηση του Τόμας Ντε Βινσέντι στον Ολυμπιακό

«Σίγουρα όταν ξεκινάς έχεις ένα βάρος. Η ομάδα ήταν καλά δουλεμένη και το κλίμα ήταν πολύ καλό. Πρώτη φορά είχα τα 9/11 της ενδεκάδας σε μία ομάδα. Σιγά-σιγά προσπαθούμε να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε. Στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός, επειδή δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει μία ομάδα μετά την καλύτερη σεζόν που έκανε στην πρόσφατη ιστορία της».

Για το γεγονός ότι πλέκει το εγκώμιο του Γιάννη Χριστόπουλου

«Θα ήταν πολύ κακό από μέρους μου να ακυρώσω την περσινή πορεία του ΠΑΣ και τη δουλειά του κ. Χριστόπουλου»

Για τους δικούς του στόχους

«Πιστέψτε με ότι εννοώ πως κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να βελτιωθούμε για να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο ματς. Βελτιώνοντας σταδιακά την ομάδα θα φτάσουμε κάπου ψηλά, όμως όλα εξαρτώνται και από τις άλλες ομάδες. Για την ώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για την παρουσία του Τσάβες, ο οποίος θεωρείται ο νέος Ντε Βινσέντι

«Δεν είναι ακριβώς το ίδιο στιλ ποδοσφαιριστές, αν και ο Τσάβες μπορεί να παίξει στον άξονα. Μπορεί να παίξει περισσότερο ως φορ. Αν είχαμε και τον Τόμας θα ήμασταν πολύ καλοί».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Ντε Βινσέντι στα Γιάννενα

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Ό,τι ξέρετε εσείς, ξέρω και εγώ…».

Για την εικόνα που περιμένει να έχει το νέο πρωτάθλημα

«Περιμένουμε το πρωτάθλημα να έχει καλύτερο επίπεδο από πέρσι και να είναι πιο ανταγωνιστικό. Ακόμα και οι ομάδες που ανέβηκαν φέτος στην κατηγορία δείχνουν να έχουν μια δυναμική και όλα δείχνουν πως έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για το γηπεδικό θέμα

«Θα κρατάμε ομπρέλα. (γέλια) Δεν ξέρω τι θα μπορέσουμε να κάνουμε όταν πέσουν οι πρώτες βροχές. Το δύσκολο είναι το καθημερινό με τις προπονήσεις που έχουμε να κάνουμε. Έμαθα πως την περσινή σεζόν υπήρχαν φορές που η ομάδα ήταν έτοιμη να κάνει προπόνηση και ξαφνικά έφευγαν για να προπονηθούν σε 5χ5 ή 8χ8. ».

Για το χθεσινό ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης

«Είναι μια ομάδα που στο χώρο του κέντρου μπορεί να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει παιχνίδι. Εμείς είχαμε σαν στόχο να πετύχουμε ένα γρήγορο τέρμα και να βρούμε χώρο για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έτσι έγινε το παιχνίδι. Ο Απόλλων δεν μπόρεσε να κλέψει μπάλες και έτσι ξεκλειδώσαμε πιο εύκολα το ματς».

Για τη θητεία του στον Πανθρακικό και τον τρόπο που έφυγε

«Δεν θέλω να αποδείξω πράγματα. Πικρία μου έχει μείνει, επειδή ηο μάδα δημιουργήθηκε μετά τις 10 Αυγούστου. Οι παίκτες ήρθαν μετά το συγκεκριμένο διάστημα. Δεν μπορώ να εκφράζω πικρία για την ομάδα που δούλεψα 1,5 χρόνο. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον πρόεδρο».

Πηγή: sport-fm.gr