Πριν καν… βγει ο Αύγουστος, ο Ολυμπιακός είναι μόνος στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η μοναδική ομάδα που διπλασίασε τις νίκες της, έστω κι αν χρειάστηκε να ιδρώσουν αρκετά και να αγχωθούν μέχρι να κάμψουν την αντίσταση του Ατρομήτου, μοναδικής ομάδας που τους κέρδισε πέρσι και μάλιστα μέσα στο «Καραϊσκάκη».

Το χθεσινό ματς προσφέρει αρκετούς λόγους αισιοδοξίας, αλλά και ορισμένους… προβληματισμού στους φίλους του Ολυμπιακού.

Στα «συν» καταγράφονται

-το παρθενικό γκολ και η γενικότερη εμφάνιση του Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος έδειξε για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα τη μεγάλη του κλάση.

-το ελπιδοφόρο ντεμπούτο του Γκαετάν Μπονγκ, που με μόλις τέσσερις προπονήσεις στα πόδια του ξεκίνησε βασικός κι έδειξε ικανός να υπερκαλύψει το κενό του Χοσέ Χολέμπας (εφόσον τελικά πωληθεί). Ήταν σταθερός αμυντικά, είχε καλά ανεβάσματα και πολλές δυνάμεις.

-ο χαρακτήρας που έβγαλε η ομάδα, αντιδρώντας άμεσα στην ψυχρολουσία του 0-1.

-η απόδοση της ομάδας για 20-30 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Γρήγορη και καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνεχής κίνηση και ποικιλία επιθέσεων ήταν τα στοιχεία που έφεραν αναστάτωση στους αντιπάλους.

-η αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις. Ο Μίτσελ έχει δουλέψει πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι, οι «κομπίνες» που σχεδιάζονται εφαρμόζονται στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός αποκομίζει ήδη οφέλη.

-η αυταπάρνηση παικτών όπως ο Νταβίντ Φουστέρ και ο Τζόελ Κάμπελ. Ο πρώτος σε μία ομάδα με αρκετά μεγάλα ονόματα αποδεικνύει συνεχώς τη χρησιμότητά του, όχι μόνο με το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε, αλλά και με το πληθωρικό παιχνίδι του. Ο δεύτερος αν και όχι πάντα ουσιώδης και αποτελεσματικός, κέρδισε το χειροκρότημα αγωνιζόμενος τραυματίας στα τελευταία λεπτά. Και ο κόσμος επιβραβεύει πάντα τέτοιες συμπεριφορές.

Στα «πλην» καταγράφονται

-οι ανασταλτικές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Τόσο στα μετόπισθεν, όσο και στο κέντρο, υπήρχαν προβλήματα στην αναχαίτιση των επιθέσεων του αντιπάλου.

-η έλλειψη ενός αμυντικού χαφ κλάσης, που θα θωρακίζει τα μετόπισθεν και θα προωθεί το παιχνίδι από πίσω έγινε αισθητή απέναντι σε μια καλή ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Και μπορεί να εκτεθεί περισσότερο σε παιχνίδια του Champions League.

-η μη σταθεροποίηση ενός σχήματος. Ο Μίτσελ δείχνει ακόμη να μην έχει καταλήξει σε ένα σταθερό σύστημα και μοιάζει να κάνει ακόμη δοκιμές.

-ο περιορισμός της καλής απόδοσης της ομάδας σε ένα διάστημα που δεν ξεπέρασε τη μισή ώρα. Θα χρειαστεί να μειωθούν τα «νεκρά» διαστήματα και να αυξηθούν τα καλά, ειδικά απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους.

-η μικρή προσέλευση του κόσμου. Κόπηκαν 18.109 και παρότι ελαφρυντικά αποτελούν η… εποχή αλλά και η κρίση, ασφαλώς και ο αριθμός προκαλεί σκέψεις.

Πηγή: sport-fm.gr