Την πλήρη στήριξή του στον θεσμό των Special Olympics εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, 262 μέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Η πρόεδρος του θεσμού απέσπασε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού όταν του ανέφερε ότι η Αθήνα ανέλαβε τη διοργάνωση των Αγώνων του 2011, νικώντας αντιπάλους χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, οι ΗΠΑ και το Μαρόκο. Η κα Δεσποτοπούλου ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τη διοργάνωση, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη των διεθνών Οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν και δύο αθλητές, που παρέδωσαν στον πρωθυπουργό τη Δάδα των Αγώνων. Η Φλόγα θα ανάψει στις 9 Ιουνίου 2011 και θα λέγεται «Φλόγα των Αγώνων της Ελπίδας» και το μήνυμα που θα στείλει παγκοσμίως θα είναι μήνυμα συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, σεβασμού της διαφορετικότητας, εκεχειρίας και οικοδόμησης μιας κοινωνίας «που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται».