Γεννήθηκε πριν από 21 χρόνια την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά από την ηλικία των τριών ετών ζει με την οικογένειά του στη Δανία. Το 2011 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Νόρτζελαντ, με την οποία έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Δανίας.

Ο Ζορς Οκορέ, είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Δανίας, κάτι που αποδεικνύεται από την πρόταση που του έκανε η Τσέλσι, τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως αποκάλυψε ο Οκορέ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «TV2 Denmark», οι εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Νόρτζελαντ, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των «μπλε», οι οποίοι του πρότειναν να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί τους. Ο ίδιος, όμως, απέρριψε την πρόταση αυτή, καθώς η Τσέλσι δεν του έδινε εγγυήσεις για το χρόνο συμμετοχής του.

«Ήθελα να παίζω στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι και να έχω έναν μίνιμουμ χρόνο συμμετοχής. Αυτό δεν ήταν δυνατόν να μου το εξασφαλίσει η διοίκηση της αγγλικής ομάδας, κάτι που με ανάγκασε να απορρίψω της πρότασή τους χωρίς δεύτερη κουβέντα», είπε αρχικά ο κεντρικός αμυντικός της Νόρτζελαντ.

Πολλοί στη θέση του θα έκαναν το ακριβώς αντίθετο. «Έχω καταστρώσει ένα πλάνο σχετικά με το μέλλον μου. Σε αυτό, πρωταρχικό στόχο μου αποτελεί η εξέλιξή μου ως παίκτη. Αλλά για να βελτιωθώ, πρέπει να παίζω και στην Τσέλσι δεν θα μπορούσα να αγωνίζομαι όσο εγώ θέλω», εξήγησε ο Οκορέ.

Πολλοί θεωρούν πως οι ευκαιρίες παρουσιάζονται μόνο μία φορά στη ζωή. Δεν φοβάται πως έχασε την ευκαιρία για μια πολύ σπουδαία μεταγραφή; «Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα. Μπορεί στο μέλλον ο δρόμος μου να διασταυρωθεί με αυτόν της Τσέλσι, ξανά. Μέχρι τότε, όμως, στο μυαλό μου είναι η Νόρτζελαντ και η εθνική Δανίας. Παίζοντας καλά στις ομάδες αυτές, θεωρώ πως οι προτάσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν», τόνισε ο Ζορς Οκορέ.

Πηγή: sport-fm.gr