Μετά από έναν χρόνο στην… ξενιτιά φορώντας την φανέλα της Ούνιξ, ο Ίαν Βουγιούκας με συνέντευξή του στη NOVA εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα, ειδικά αν του έρθει μία πρόταση από ομάδα με πλάνο και προοπτική.

Επιπλέον, μίλησε για τις διαφορές του ρωσικού πρωταθλήματος με το ελληνικό αλλά και τους τελικούς της Α1 που έρχονται ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ίαν Βουγιούκα στη NOVA:

Για την πρώτη του σεζόν στη Ρωσία: «Στην πρώτη μου χρονιά στην Ούνιξ χρειάστηκα αρκετό χρόνο προσαρμογής. Στην αρχή ήταν δύσκολα καθώς πήγαινα σε μία χώρα και ένα πρωτάθλημα τελείως άγνωστο για εμένα. Είχα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μου μέσα στη σεζόν αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω πως είχα μια καλή χρονιά. Είμαι ευχαριστημένος από τη συνολική μου παρουσία την πρώτη χρονιά στην ομάδα».

Για την παρουσία του Κώστα Καϊμακόγλου στην ομάδα:
«Με βοήθησε αρκετά η παρουσία του Κώστα γιατί είχα έναν άνθρωπο με τον οποίο είχα αγωνιστεί και στον Παναθηναϊκό και μπορούσα να συζητώ για διάφορα θέματα εκτός μπάσκετ».

Για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ούνιξ έχει δηλώσει πως τόσο ο Καϊμακόγλου όσο και ο ίδιος θα μείνουν στην ομάδα: «Είναι πολύ θετικά για εμάς αυτά τα λόγια του προέδρου. Σημαίνει ότι είναι ευχαριστημένος από την δουλειά μας στην πρώτη σεζόν στην ομάδα και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».

Για τη νέα χρονιά: «Θα αλλάξει σίγουρα ο τωρινός προπονητής (σ.σ. Πέτροβιτς) και πιστεύω ότι αν έρθει στην ομάδα ένας σοβαρός προπονητής και γίνουν και οι κατάλληλες προσθήκες, τότε σίγουρα μπορούμε να έχουμε μια καλή χρονιά. Φέτος είχαμε μία μέτρια σεζόν σε γενικές γραμμές, όμως έχουμε την ποιότητα να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε μία καλή σεζόν του χρόνου. Και όταν λέω καλή σεζόν εννοώ ανάλογη με τη φετινή της Λοκομοτίβ Κούμπαν».

Για το ρωσικό πρωτάθλημα:
«Το πρωτάθλημα στη Ρωσία διαφέρει σε σχέση με το Ελληνικό. Βασική διαφορά είναι πως όλες οι ομάδες εκτός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Χίμκι είναι στο ίδιο επίπεδο. Δηλαδή αν δεν προσέξεις και δεν παίξεις καλά σε ένα παιχνίδι μπορείς να χάσεις από οποιαδήποτε ομάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που ξεχωρίζουν και από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ είναι ένα επίπεδο καλύτεροι από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για το αν παρακολουθεί το Ελληνικό πρωτάθλημα: «Φυσικά και το παρακολουθώ. Όταν έχω χρόνο βλέπω ορισμένα παιχνίδια της Α1 αλλά τη φετινή σεζόν παρακολουθούσα κυρίως τις ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Έχω βάλει NOVA στη Ρωσία και έβλεπα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα».

Για τους τελικούς της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:
«Για ακόμη μία χρονιά θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά. Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι έκανε μεγάλες αλλαγές τόσο στο τεχνικό τιμ όσο και στο ρόστερ του, όμως έδειξε πως είναι πολύ ανταγωνιστικός. Μπορεί στην αρχή της χρονιάς να μην ξεκίνησε καλά, όμως στη συνέχεια οι παίκτες «έδεσαν» μεταξύ τους και πλέον δείχνει ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο».

Για το αν υπάρχει φαβορί στους τελικούς της Α1: «Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι φαβορί λόγω έδρας αλλά και για το γεγονός ότι οι παίκτες του είναι περισσότερο διάστημα μαζί από ότι στον Παναθηναϊκό, όμως από την άλλη ίσως να μην παρουσιαστεί τόσο καλός καθώς έχει προηγηθεί η τεράστια επιτυχία της κατάκτησης της Ευρωλίγκας».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα είτε άμεσα είτε αργότερα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που μεγάλωσα και με ενδιαφέρει να επιστρέψω κάποια στιγμή. Αν υπάρξει ενδιαφέρουσα πρόταση από μια καλή ομάδα με προοπτικές θα ήθελα να επιστρέψω. Το συμβόλαιο μου με την Ούνιξ ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο και αν κάποια ομάδα από την Ελλάδα ενδιαφερθεί για την απόκτηση μου και μείνω ικανοποιημένος από το πλάνο που θα μου παρουσιάσει αλλά και από το οικονομικό κομμάτι θα επιστρέψω».

Για τα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό:
«Είμαι τυχερός που έπαιξα σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Κατέκτησα μία φορά την Ευρωλίγκα, ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο και γενικότερα έζησα απίστευτες στιγμές τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό: «Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Ολυμπιακό, αφού πριν μερικά χρόνια παρά τις προσπάθειες των προέδρων του δεν είχαν καταφέρει να κατακτήσουν κάποιο τίτλο και τώρα πήραν δύο σερί χρονιές την Ευρωλίγκα. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για το Ελληνικό μπάσκετ και γενικότερα τον Ελληνικό αθλητισμό».

Για το αν περιμένει να βρίσκεται στις κλήσεις του Αντρέα Τρινκιέρι για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας:
«Δεν ξέρω αν θα βρίσκομαι αλλά θέλω πολύ. Είναι τιμή για κάθε αθλητή να αγωνίζεται στην Εθνική και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην θέλει να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Τα τελευταία δύο χρόνια αν και βρέθηκα στην προετοιμασία της Εθνικής, τελικά δεν συμπεριλήφθηκα στη δωδεκάδα. Μου έχει λείψει πολύ να αγωνιστώ με τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής και ελπίζω να είμαι στην τελική δωδεκάδα για το Ευρωμπάσκετ».

Για το αν έχει παράπονο από την Εθνική: «Κάθε παίκτης θέλει αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα. Έχω παράπονο που δεν βρέθηκα στη δωδεκάδα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως η ζωή συνεχίζεται και ελπίζω φέτος να πάω στο Ευρωμπάσκετ».

Πηγή: Sport-fm.gr