Ήταν γνωστό, τώρα είναι και επίσημο… Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι o MVP της σεζόν στο ΝΒΑ, διάκριση που παίρνει για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία.

Όμως η ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου δεν έγινε ομόφωνα, καθώς αποτέλεσε πρώτη επιλογή για το βραβείο στα 120 από τα 121 του πάνελ «ειδικών» που ψήφισαν συγκεντρώνοντας 1.207 βαθμούς. Ένας επέλεξε τον Καρμέλο Άντονι, που πάντως κατετάγη τρίτος σε προτιμήσεις (475), μιας και συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς ο Κέβιν Ντουράντ (765). Την πεντάδα συμπλήρωσαν ο Κρις Πολ (289) και ο Κόμπι Μπράιαντ (184).

Φέτος ο σούπερ σταρ του Μαϊάμι είχε 26,8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7,3 ασίστ, 1,7 κλεψίματα και 1 τάπα κατά μέσο όρο σε 76 ματς της κανονικής περιόδου. Επίσης έκανε ρεκόρ καριέρας σε ευστοχία στα σουτ (56,6%) και στα τρίποντα (40,6%), ενώ οδήγησε το Μαϊάμι στο καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους, 66-16, αλλά και στο δεύτερο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί όλων των εποχών, με 27 νίκες.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς γίνεται ο νεότερος παίκτης με τέσσερις τίτλους MVP, καθώς είναι 28 ετών. Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ είναι πολυνίκης με έξι βραβεία MVP, ο Μπιλ Ράσελ και ο Μάικλ Τζόρνταν έχουν από πέντε και τέσσερα έχει ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Πηγή: sport-fm