Το βράδυ της Δευτέρας η διοίκηση της Ίντερ, σε συνεργασία με το ιατρικό τιμ της ομάδας, θέλοντας να κρατήσει ενήμερους τους φίλους των «νερατζούρι», αλλά και τους θαυμαστές του Χαβιέ Ζανέτι, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστές κάποιες λεπτομέρειες της εγχείρησης στην οποία θα υποβληθεί ο Αργεντινός.

«Μετά από επιθυμία του Ζανέτι, η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί στην Παβία και όχι στη Φινλανδία, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Επικεφαλής της ομάδας των χειρούργων θα είναι ο καθηγητής Φραντσέσκο Μπενάτσο και θα χρησιμοποιηθεί μια καινοτόμος τεχνική ανάπλασης του Αχίλλειου τένοντα. Σε αυτή απαιτούνται μικρές τομές, μέσα από τις οποίες θα περάσουν οι βελόνες που θα ενώσουν τα δύο άκρα του κομμένου τένοντα.

Η χρησιμοποίηση της νέας τεχνικής, ωστόσο, δεν εξασφαλίζει μικρότερο χρόνο αποθεραπείας, αφού απαιτούνται περίπου οκτώ μήνες μέχρι να δούμε τον αρχηγό στον αγωνιστικό χώρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ίντερ.

Στη συνέχεια γίνεται αναλυτική αναφορά στο πρόγραμμα αποθεραπείας του Ζανέτι, με τις ασκήσεις που θα πρέπει να κάνει, με σκοπό να ενδυναμώσει, αρχικά, τους μύες του αριστερού του ποδιού και μετά ολόκληρο το μυϊκό του σύστημα, ενώ τονίζεται πως η επιστροφή του Χαβιέ στους αγωνιστικούς χώρους δεν τοποθετείται πριν από το τέλος του 2013.

Η εγχείρηση είναι προγραμματισμένη να γίνει το απόγευμα της Τρίτης, στην κλινική Σαν Ματέο της Παβίας.
Να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να δούμε τον Χαβιέ Ζανέτι σύντομα στους αγωνιστικούς χώρους.

Πηγή: sport-fm.gr