Το βράδυ της Τρίτης, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έκανε το δεύτερα βήμα στη σειρά των play offs κόντρα στην Μπαρτσελόνα και απέκτησε το προβάδισμα όμως αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα αν οι «πράσινοι» δεν σφραγίσουν με ακόμα μία νίκη τη συμμετοχή τους στο Final 4 του Λονδίνου. Αυτό τόνισε ο Γιόνας Ματσιούλις γράφοντας στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα της Euroleague.

Ο Λιθουανός του «τριφυλλιού» εξήγησε ότι οι Καταλανοί είναι μία ομάδα έμπειρη και ποιοτική για αυτό και θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή και στο ματς της Πέμπτης. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι το άγχος έχει μεταφερθεί στο… αντίπαλο στρατόπεδο ενώ έπλεξε το εγκώμιο των φιλάθλων της ομάδας γέμισαν το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Ματσιούλις:

«Καλησπέρα σε όλους, είμαι ο Γιόνας Ματσιούλις του Παναθηναϊκού. Χθες το βράδυ κάναμε ακόμα ένα βήμα μπροστά στη σειρά των play offs της Euroleague, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Το χθεσινοβραδινό ματς ήταν πραγματικά καλό, όμως πιστεύω ότι το σημαντικότερο είναι αυτό που έρχεται. Θα βρισκόμαστε ξανά στο παρκέ αύριο το βράδυ για το τέταρτο παιχνίδι με την ευκαιρία να κερδίσουμε στη σειρά. Βέβαια, είναι καλό το ότι βρισκόμαστε μία νίκη μπροστά από την Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι πολύ καλό και μπορεί να μας βοηθήσει.

Πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι κανένας δεν τα παρατάει σε τέτοιου είδους παιχνίδια, σε σειρά play offs. Όλοι θέλουν να παίξουν και να παλέψουν. Είναι κάτι που κάναμε και στα τρία ματς που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Οκ, ήμασταν λίγο άτυχοι στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία. Η τρίτη αναμέτρηση ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα. Σε κάποιο σημείο βρεθήκαμε μπροστά με 15 πόντους, όπως επίσης βρεθήκαμε προς το τέλος του ματς πίσω με τέσσερις πόντους. Ακόμα και όταν ήμασταν μπροστά με 15 κανείς δεν πίστεψε ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα προσπαθούσε να αντιδράσει. Είναι σκληρή σειρά, πνευματικά κυρίως και όχι τόσο σωματικά. Για αυτό είναι και τόσο ενδιαφέρουσα!

Ελπίζω πως δεν θα το κάνουμε τόσο… ενδιαφέρον την Πέμπτη. Αστειεύομαι βέβαια, γιατί η Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά καλή και έμπειρη ομάδα. Νομίζω ότι η τέταρτη αναμέτρηση θα είναι όπως και οι προηγούμενες τρεις.
Θα είναι κλειστό παιχνίδι. Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα εύκολο ματς. Υπάρχουν τόσα πολλά σε αυτή τη σειρά. Όλοι θέλουν τη νίκη, όλοι θέλουν να βρεθούν στο Final 4!

Αν έπρεπε να περιγράψω τον τρίτο αγώνα με μία λέξη τότε αυτή θα ήταν «φανταστικός». Εντάξει, ήμασταν λίγο τυχεροί, όμως συνήθως η τύχη πάει με την καλύτερη ομάδα, σωστά; Το θέλαμε περισσότερο και πιστεύω ότι αυτό ήταν το κλειδί για όλα τα υπόλοιπα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να σκεφτούμε ιδιαίτερα. Πρέπει να προχωρήσουμε. Τώρα είμαστε λίγο κουρασμένοι. Όχι τόσο σωματικά, όσο πνευματικά.

Τι εκπληκτικό κοινό είχαμε χθες! Δεν μπορούσες ούτε καν να ακούσεις τις σκέψεις σου! Σκεφτόμασταν και δεν μπορούσαμε καν το ακούσουμε! Αυτό το κοινό, οι χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού, μας βοήθησαν πολύ και ήταν πραγματικά πολύ όμορφα! Πιστεύω θα είναι το ίδιο αύριο. Κανείς δεν έχει χρόνο για ξεκούραση. Ούτε εμείς, ούτε αυτοί. Πιθανόν να είναι πιο κουρασμένοι γιατί είχαν επίσης να δώσουν παιχνίδια για το ισπανικό πρωτάθλημα τις ημέρες που μεσολάβησαν. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει, όμως με τίποτα δεν μπορείς να βασίζεσαι σε αυτό. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παλέψουμε για άλλη μία φορά. Τώρα, αυτοί έχουν την πίεση, όχι εμείς, όμως πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Προηγούμαστε 2-1 στη σειρά αλλά αυτό δεν είναι αρκετό! Αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου!

Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας! Να προσέχετε τους εαυτούς σας και τα λέμε στο ΟΑΚΑ!»

Πηγή: Sport-fm.gr