Τα λάθη στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, αλλά και το «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ήττα της Μπαρτσελόνα από τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό τρίτο ματς της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας, όπως παραδέχτηκε μιλώντας στο www.sport-fm.gr ο Νέιτ Τζαβάι.

«Είναι σαν να παίζουν 15 παίκτες απέναντι σε 30.000», δήλωσε ο Αυστραλός σέντερ, που πάντως δεν χάνει την πίστη του για ανατροπή του σκηνικού.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Νέιτ Τζαβάι:

-Φτάσατε πολύ κοντά στην ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας και το 2-1, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν τα καταφέρατε. Τι έφταιξε για αυτό;
«Τίποτα. Μόνο κάποια ανόητα λάθη. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ, χάσαμε κάποιες κατοχές… Το πληρώσαμε αυτό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα ανόητα λάθη και πιστεύω πως θα είμαστε καλά. Είναι σκληρό να χάνεις έτσι. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι και να μην επιτρέψουμε να μας επηρεάσει αυτή η ήττα».

-Μπορεί η Μπαρτσελόνα να ξεπεράσει την απογοήτευση και την κόπωση που είναι φυσιολογικό να υπάρχει στην ομάδα;
«Πιστεύω πως ναι. Θα πρέπει να αποφορτιστούμε, να ανασυνταχθούμε ψυχολογικά και σωματικά. Να δούμε τα λάθη μας στο βίντεο, να αναλύσουμε τι έγινε και να προσηλωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, γιατί αν το χάσουμε δεν θα υπάρχει άλλη ευκαιρία για μας. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια κακώς κείμενα και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την Πέμπτη για να διεκδικήσουμε μετά την πρόκριση μέσα στο σπίτι μας».

-Σας επηρέασε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο; Κάποιοι παίκτες φάνηκαν διστακτικοί στο φινάλε…
«Το ΟΑΚΑ είναι μία πολύ δύσκολη έδρα για να παίξει κανείς. Είναι σαν να παίζουν 15 παίκτες απέναντι σε 30.000. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρή ομάδα και δυσκολοκατάβλητη. Όμως δεν πιστεύω πως επηρεαστήκαμε αυτό την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και δεν πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να παίζεις εδώ, αλλά οι περισσότεροι παίκτες έχουν συνηθίσει».

Πηγή: Sport-fm.gr