Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για τον Τζαμόν Λούκας. Ο Αμερικανός γκαρντ της Αναντολού Εφές δεν πτοείται από το 0-2 απέναντι στον Ολυμπιακό και θεωρεί πως η ομάδα του έχει την πίστη και την ικανότητα να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φτάσει στο Final 4 του Λονδίνου.

«Έχουμε αυτοπεποίθηση. Το δεύτερο παιχνίδι δεν πήγε όπως θέλαμε. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από μας, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως μπορούμε να τους νικήσουμε. Στο τελευταίο ματς παιχνίδι στην Τουρκία απέναντι στον Ολυμπιακό κάναμε πολύ καλή εμφάνιση. Είναι μεγάλη διαφορά η παρουσία του κόσμου. Είχαμε κερδίσει με 26 πόντους τότε. Η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο. Ελπίζω να ισοφαρίσουμε τη σειρά σε 2-2 και μετά να πάμε στην Αθήνα με αυτοπεποίθηση για την πρόκριση. Το τρίτο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό γιατί αν χάσουμε δεν θα υπάρχει επόμενο. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ, να παίξουμε καλή άμυνα και να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, ώστε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία», τόνισε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Όσο για το αν η ομάδα του έχει την πίεση πλέον, απάντησε: «Όταν είσαι πίσω με 2-0, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε. Η πίεση είναι και στις δύο πλευρές. Εμείς είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Δεν είναι θέμα της νέας μπάλας. Αν είχαμε τα συνήθη ποσοστά ευστοχίας τα παιχνίδια αυτά θα ήταν πιο κλειστά. Όμως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σαν ομάδα, συγκεντρωμένοι και να κάνουμε όσα ζητά ο προπονητής μας. Αν το κάνουμε, μπορούμε να πάρουμε δύο νίκες».

Για την αντιμετώπιση του Σπανούλη είπε: «Για μένα θα είναι το μεγαλύτερο λάθος να προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε αντί να τον ελέγξουμε. Όταν πας να σταματήσεις έναν μεγάλο παίκτη και επικεντρώνεσαι μόνο σε αυτόν, τότε άλλοι παίκτες όπως ο Παπανικολάου, ο Σλούκας και ο Λο αρχίζουν να σκοράρουν. Απλώς πρέπει να ελέγξουμε τον Σπανούλη και να μην τον αφήσουμε να κάνει όργια.

Παράλληλα, θυμήθηκε την εποχή του στον Ολυμπιακό: «Η θητεία μου εκεί με βοήθησε πολύ Αντιλαμβάνομαι τη σημασία του αγώνα και πώς πρέπει να μένω ήρεμος σε κάποιες καταστάσεις, όπως τώρα που είμαστε στο 0-2. Είναι η τέταρτη σεζόν μου στην Ευρωλίγκα και ξέρω τι να περιμένω».

Ο Τζαμόν Λούκας δεν έχει σταματήσει να ονειρεύεται το Final 4: «Είναι το παν για μένα. Ήμουν κοντά στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό, αλλά πάντα σε όλη την πορεία μου στην Ευρωλίγκα ήμουν μία ανάσα από εκεί ή από τα play offs. Θα είναι μεγάλη υπόθεση για μένα, αλλά και το τουρκικό μπάσκετ η πρόκριση μετά από τόσα χρόνια σε Final 4. Αν πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, για το μέλλον του είπε πως «… θα μείνω σίγουρα και την επόμενη σεζόν στην Εφές, έχω υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο».

Πηγή: sport-fm.gr