Γεννήθηκε στην Ουκρανία τον Ιούνιο του 1987 και μετακόμισε στο Βέλγιο όταν ήταν 18 ετών. Ο Ολεξάντρ Ιακοβένκο μετά το πέρασμά του από τη Λιρς και τη Γκενκ, αποκτήθηκε το 2008 από την Άντερλεχτ, στην οποία, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί, «γράφοντας» μόνο 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα του Βελγίου.

Λόγω της μικρής συμμετοχής του στην Άντερλεχτ, ο Ιακοβένκο φαινόταν απρόθυμος να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι. Φήμες ήθελαν να έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση της Φιορεντίνα, αλλά ο ίδιος, μιλώντας σε ιστοσελίδα του Βελγίου, διέψευσε κάθε επαφή του με την ομάδα της Φλωρεντίας.

«Δεν έχω υπογράψει, όπως έχει λεχθεί, στη Φιορεντίνα, ούτε έχω πάει ποτέ στη Φλωρεντία. Απορώ γιατί λέγονται αυτά τα πράγματα. Στο μυαλό μου δεν μπορεί να είναι το συμβόλαιό μου, αυτή τη στιγμή, καθώς βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Ας ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη χρονιά και θα δούμε τι θα γίνει με το συμβόλαιό», είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός επιθετικός.

Από τα λόγια του φαίνεται πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του. «Τα πάντα είναι ανοιχτά. Ακόμα και να υπογράψω νέο συμβόλαιο με την Άντερλεχτ. Δεν αποκλείεται τίποτα. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν την κατάλληλη στιγμή. Λίγη υπομονή χρειάζεται από όλους», υπογράμμισε ο Ολεξάντρ Ιακοβένκο.

Πηγή: sport-fm.gr