Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Final 4 απέναντι στην Μπαρτσελόνα έχει ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε στη SportDay ο Μπραντ Νιούλεϊ. Ο Αυστραλός φόργουορντ, που έχει περάσει από Πανιώνιο και Πανελλήνιο, νίκησε χθες με τη Γκραν Κανάρια τους Καταλανούς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την ACB (70-73).

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά στο τέλος με καλή άμυνα και ριμπάουντ, νικήσαμε. Πιέσαμε αρκετά τους αντιπάλους μας, ενώ τρέξαμε το παιχνίδι. Ήταν παρόμοιο με το ματς της Πέμπτης κόντρα στον Παναθηναϊκό», ανέφερε ο 28χρονος άσος και πρόσθεσε: «Ίσως το μυαλό των παικτών της Μπαρτσελόνα να είναι στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αλλά πιστεύω ότι θα παίξουν με τεράστιο κίνητρο στο ΟΑΚΑ για να αποδείξουν ότι δεν έχουν τελειώσει».

Όσο για τη συνέχεια της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας, τόνισε: «Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 και παίζει και στην έδρα του είναι το φαβορί για την πρόκριση και το τρίτο ματς είναι και το πιο κρίσιμο. Είναι επίσης, πολύ σημαντικό οι παίκτες του Παναθηναϊκού να παίζουν επιθετικά στην άμυνα από την αρχή μέχρι το φινάλε, να ελέγξουν τον ρυθμό και κυρίως να έχουν υπομονή στην επίθεση».

Πηγή: sport-fm.gr