Σύμφωνα με γερμανικές ιστοσελίδες, τα έσοδα των Βαυαρών έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ… Το ποσό αυτό αναλύεται στο market pool που πήρε στην έναρξη της σεζόν, και στα πριμ νίκης και πρόκρισης που χορηγεί η UEFA για κάθε επιτυχία που καταγράφει μια ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της ομάδας του Μονάχου καθώς την προηγούμενη σεζόν, στην οποία αγωνίστηκε στον τελικό, τον οποίο και έχασε από την Τσέλσι, τα έσοδά της έφτασαν στα 41,73 εκατ. ευρώ.

Τα εφετινά της έσοδά μπορούν να αυξηθούν από την πορεία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης και ενδεχομένως την συμμετοχής της στον τελικό και -γιατί όχι- και την κατάκτηση του τίτλου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι όποια ομάδα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ δέχεται το οικονομικό μπόνους της UEFA των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η ομάδα που θα πάρει μέρος στον τελικό αλλά δεν θα κατακτήσει την «κούπα» λαμβάνει 6,5 εκατομμύρια.

Κι όμως δεν τελειώνουν εκεί τα έσοδα της Μπάγερν… Καθώς εάν λάβουμε υπόψη μας και τα χρήματα που έχει κερδίσει από τα εισιτήρια των αγώνων που έχει δώσει στην έδρα της θα πρέπει να προσθέσουμε τουλάχιστον άλλα 15 εκατομμύρια!

Πηγή: sport-fm.gr