Με δικό του πέναλτι η Ρόμα ισοφάρισε τη Λάτσιο στο μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης. Ο Φραντσέσκο Τότι, με το γκολ αυτό, έφτασε τα 9 σε αγώνες με τους συμπολίτες του και από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ σε ντέρμπι.

Το νέο ρεκόρ που πέτυχε ο ηγέτης των «τζιαλορόσι», ήταν αυτό που τον έκανε περισσότερο χαρούμενο από όλα τα προηγούμενα, όπως αποκάλυψε στα μικρόφωνα του συνδρομητικού «Sky» αμέσως μετά το τέλος του ματς. «Ήθελα να φτάσω στην πρώτη θέση των σκόρερ σε ντέρμπι. Πολλοί με έχουν κατηγορήσει πως στα παιχνίδια με τη Λάτσιο έχω κακή απόδοση και δεν είμαι αποτελεσματικός. Με το γκολ αυτό έφτασα τα 9, κάτι που αποτελεί τη δική μου απάντηση σε όσους ισχυρίζονται πως… εξαφανίζομαι σε ντέρμπι», είπε ένας χαμογελαστός Τότι.

Στη μεγάλη του καριέρα, ο αρχηγός της Ρόμα έχει καταφέρει να σπάσει πολλά ρεκόρ. Αυτό, όμως, έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον. «Όλοι ξέρουν πως είμαι οπαδός της Ρόμα και το να σκοράρω εναντίον της Λάτσιο έχει μεγαλύτερη αξία. Μακάρι να καταφέρω να πετύχω τουλάχιστον ακόμα ένα στην καριέρα μου και να μείνω μόνος πρώτος στο σχετικό πίνακα, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην πρώτη θέση με… συγκατοίκους», σημείωσε ο Φραντσέσκο Τότι.

Να σημειωθεί πως μαζί με τον Τότι, 9 γκολ σε ντέρμπι με τη Λάτσιο έχει πετύχει ο Ντίνο Ντα Κόστα, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Ρόμα από το 1955 ως το 1961 και ο Μάρκο Ντελ Βέκιο, ο οποίος αγωνίστηκε στους «τζαλορόσι» από το 1995 ως το 2005.

Πηγή: sport-fm.gr