Πέντε μέλη της Original, με αφορμή το ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη, μιλάνε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για την ANTIFA, τους πολιτικούς και κυρίως ερμηνεύουν τη στάση ζωής των φανατικών της ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης, ο Νικήτας, ο Πάνος, ο Τάκης, και ο Αριστείδης αναλύουν το αντιφασιστικό ρεύμα που έχει γιγαντωθεί στους κόλπους της «Ένωσης»

– «Δεν τον τελείωσε η Original τον Κατίδη, τον τελείωσε η ίδια η ΑΕΚ, η ιστορία της. Είναι σωματείο προσφυγικό. Το DNA του ΑΕΚτζή πάνω από όλα δε δέχεται τον Κατίδη, τον κάθε Κατίδη και το συμβολισμό της ενέργειά του. Σε τέτοια φαινόμενα θα είμαστε κάθετοι. Υποκριτές είναι οι πολιτικοί μας, που βγήκαν μετά και έκαναν δηλώσεις».

– «Υπάρχει μία νοοτροπία ότι αυτό το χέρι που σηκώνεται και χαιρετά πρέπει να κόβεται. Μακάρι να υπήρχαν κάποιοι να το κόβουν απευθείας. Εμείς είμαστε εδώ στην ΑΕΚ και θα το κόψουμε».

– «Προκειμένου να δημιουργηθεί ένας αντιφασίστας, ας δημιουργήσουμε έναν αντιφασίστα. Καμία ανοχή στο φαινόμενο της εποχής»

– «Δεν κινούμαστε σε κάποιο πολιτικό χώρο συγκεκριμένα. Αυτούς που δε δεχόμαστε ανάμεσά μας και το δείχνουμε είναι τους ναζιστές, τους φασίστες, τους μισάνθρωπους».

– Είναι στο DNA του ΑΕΚτζή. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο έντονο το FA. Έτσι μεγαλώνει και το ANTIFA. Ο κόσμος της ΑΕΚ φώναζε στο ματς με τη Χιμπέρνιαν ‘’φονιάδες των λαών Αμερικάνοι’’, τότε δεν ήταν της μόδας».