Μόνο τη νίκη έχει στο μυαλό του ο Παναθηναϊκός ο οποίος αντιμετωπίζει την Παρασκευή την Μπάμπεργκ για την 6η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

Οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Ρεάλ και για αυτό θα πρέπει να αποφύγουν να επαναλάβουν εμφάνιση ανάλογη με εκείνη του τελευταίου δεκαλέπτου κόντρα στους Μαδριλένους.

Αυτό επισήμανε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος γράφοντας στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα του «τριφυλλιού» τονίζοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να βγάλουν μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο και να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο τους.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος

Καλησπέρα και πάλι…

Από τη Δευτέρα έχουμε αρχίσει σταδιακά την προετοιμασία μας για την αναμέτρηση της Παρασκευής απέναντι στην Μπάμπεργκ. Μια ομάδα που μπορεί να βρίσκεται στο 0-5, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει θετικά στοιχεία. Είναι ομάδα πολύ καλά δουλεμένη σε άμυνα και επίθεση, η οποία έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και αρκετά χρόνια.

Παίζει πάντα με μεγάλη ενέργεια, δεν παρατά ποτέ το παιχνίδι και ειδικά στην άμυνα, είναι ομάδα που θα πιέσει, που έχει αρχές και φιλοσοφία. Στην επίθεση είναι ομάδα που μπορεί να εκτελέσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, κάτι που απαιτεί τη δική μας προσοχή σε κάθε φάση της αναμέτρησης. Μπορεί να σκοράρει από δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, από πικ εντ ρολ επίθεση, από το λόου ποστ, αλλά και μετά από πολλά σκριν. Ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι ότι έχει πολλούς καλούς σουτέρ, όπως ο Γκίμπσον, ο Τζέικομπσεν ή ο Νάχμπαρ που είναι κύριος μοχλός της επίθεσής τους.

Από τη δική μας πλευρά αυτό που θα πρέπει να κάνουμε πρώτα από όλα είναι να παρουσιαστούμε στο γήπεδο με μεγάλη ενέργεια. Είναι κάτι που συζητάμε και ζητάμε για κάθε παιχνίδι. Ιδιαίτερα στην άμυνα, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα δυνατά στοιχεία του κάθε παίκτη και να τα περιορίσουμε. Εννοείται πως θα πρέπει να προσέξουμε πολύ στον έλεγχο του ριμπάουντ. Είναι ένα ζητούμενο για την ομάδα, είναι ένας τομέας που μπορεί να κρίνει αγώνες. Στην επίθεση για μια ακόμη φορά θα πρέπει να έχουμε διάρκεια στο ποιοτικό μπάσκετ που θα παίξουμε και να παίξουμε έξυπνα.

Είναι περιττό να πούμε ότι θα πρέπει να αποφύγουμε ένα δεκάλεπτο όπως το τελευταίο στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες ήταν κουρασμένοι, αλλά θα πρέπει να τους δώσουμε και συγχαρητήρια για το γεγονός ότι δεν παράτησαν την άμυνα, η οποία έμεινε το ίδιο επιθετική. Από την άλλη όμως δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό στην επίθεση, δεν παίζαμε σύμφωνα με την τακτική μας. Τα σουτ που βγήκαν δεν ήταν ελεύθερα σουτ, δεν ήταν μέσα από αυτά που είχαμε πει ότι θα εφαρμόσουμε. Θεωρώ ότι οι παίκτες αντέδρασαν πολύ καλά στον αγώνα με τον Άρη μετά από όσα είπαμε, είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια στο καλό παιχνίδι, ιδιαίτερα στην επίθεσή μας και είναι κάτι που το περιμένουμε ακόμη περισσότερο με την Μπάμπεργκ, σε έναν αγώνα ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία στο Top16.

Σωτήρης…

Πηγή: Sport-fm.gr