Την καλύτερη δυνατή σύνθεση ψάχνει στο μυαλό του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, για το κρίσιμο παιχνίδι (Πέμπτη 20:00) με την Λάτσιο.

Και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεται πολύ, αφού οι «πράσινοι» έχουν αρκετούς «λαβωμένους», μερικούς κουρασμένους και υπερβολικά… λειψό ρόστερ για τέτοιου τύπου παιχνίδια. Και τα… κουκιά για την αρχική ενδεκάδα, είναι μετρημένα…

Το σχήμα, όλα δείχνουν πως θα είναι το 4-2-3-1.

Ο Πορτογάλος θα περιμένει και την αυριανή προπόνηση (10 το πρωί) να δει ποιους παίκτες θα έχει ετοιμοπόλεμους, αλλά σίγουρα, θα έχει πολλούς απόντες. Οι Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σο και Κουίνσι είναι σίγουρα εκτός ενώ πονοκέφαλος έπιασε τον 65χρονο τεχνικό με τις περιπτώσεις των Μαυρία, Σεϊταρίδη και Βελάσκες που τρέχουν για να προλάβουν. Δηλαδή, οι σίγουρες απουσίες του «τριφυλλιού» θα είναι πέντε και ακόμη τρεις παίκτες τρέχουν για να προλάβουν.

Από εκεί και πέρα, ο Καρνέζης θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά οι επικρατέστεροι είναι οι Μαρίνος, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος με τους τελευταίους δύο, να χρειάζονται σίγουρα ανάσες. Ο Σείταρίδης μάλλον θα προφυλαχτεί λόγω κοπώσεως για αυτό και μάλλον θα ξεκινήσει ο Μαρίνος που έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Στο κέντρο, ο Βιτόλο παρότι είναι… ψόφιος μιας και αγωνίζεται μονίμως ενενήντα λεπτά, είναι ο μοναδικός αμυντικός μέσος και αναγκαστικά θα σφίξει τα δόντια. Εκτός αν ο Φερέιρα θυμηθεί τον Λαγό… Δίπλα στον Ισπανό θα παίξει ένας Πορτογάλος, ο Ζέκα. Εκτός αν αγωνιστεί ο Σεϊταρίδης στην άμυνα και παίξει ο Μαρίνος δίπλα στον Βιτόλο για να μεταφερθεί μπροστά και δεξιά ο Ζέκα.

Η τριάδα πίσω από τον Τοτσέ που θα είναι στην κορυφή θα αποτελείται από τους Σισοκό, Χριστοδουλόπουλο και Φορναρόλι. Εκτός αν αντί του Ουρουγουανού παίξει ο Ζέκα (με την προϋπόθεση να ξεκινήσει δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης και στο κέντρο ο Μαρίνος). Ο Μαυρίας διεκδικεί και αυτός θέση αλλά είχε ένα τσιμπηματάκι και δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να βοηθήσει. Βέβαια, θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο στο ματς με τους Ιταλούς, αφού, λογικά, οι Ιταλοί θα έχουν την κατοχή της μπάλας και θα πιέζουν. Και ο Μαυρίας είναι καλύτερος και αμυντικά αλλά και στην αντεπίθεση μια και είναι ταχύτατος.

Πηγή: Sport-fm.gr