Τσέλσι και Γιουβέντους προελαύνουν σε αγγλικό και ιταλικό πρωτάθλημα αντίστοιχα, αλλά στην Ευρώπη κάνουν… νερά. Η τρίτη αγωνιστική του Champions League δοκιμάζει τις αντοχές τους στο βάρος του τίτλου των φαβορί του πέμπτου ομίλου.

Οι μεν πρωταθλητές Ευρώπης δοκιμάζονται στην «Ντόνμπας Αρένα» από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Προέρχονται από σπουδαία νίκη με 4-2 επί της Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι και διατηρούν διαφορά τεσσάρων βαθμών από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ στην Premiership. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο υπολογίζει και στη βοήθεια του Τζον Τέρι, ο οποίος είναι τιμωρημένος στο Νησί για τη ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ πριν ένα χρόνο, αλλά θα λείψει ο τραυματίας Ράιαν Μπέρτραντ. Η Σαχτάρ έχει το απόλυτο με 12/12 στο ουκρανικό πρωτάθλημα και διαφορά 12 βαθμών από τη Ντιναμό Κιέβου μετά το 2-1 επί της Ιλίτσοβετς την Παρασκευή. Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία, ενώ η Τσέλσι δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ σύλλογο από την Ουκρανία. Αντίθετα η Σαχτάρ έχει παίξει τέσσερις φορές την τελευταία πενταετία με ομάδα από την Αγγλία και μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία ως γηπεδούχος.

Η Γιουβέντους επιζητά την πρώτη της νίκη στον όμιλο μετά τις ισοπαλίες με Τσέλσι και Σαχτάρ απέναντι στη Νόρτζελαντ στη Δανία. Οι «μπιανκονέρι» πιστοποίησαν την κυριαρχία τους στη Serie A με το 2-0 επί της Νάπολι στο ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου. Τόσο ο Τζίτζι Μπουφόν, όσο και ο Μίρκο Βούτσινιτς που έχασαν το τελευταίο ματς λόγω τραυματισμού και ίωσης αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμοι. Η Νόρτζελαντ είναι τρίτη και στο -7 από την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη μετά από 13 αγωνιστικές στη Δανία, παρά το 3-0 επί της Σίλκεμποργκ την Παρασκευή. Η πρωταθλήτρια δεν έχει τεθεί ποτέ αντιμέτωπη με ομάδα από την Ιταλία, ενώ η «Γιούβε» έχει μόνο ένα ματς με σύλλογο από τη Δανία, πριν 30 χρόνια: τότε είχε αποκλείσει τη Χβιντοβρε στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών με νίκη στην Κοπεγχάγη 4-1 και ισοπαλία 3-3 στο Τορίνο.

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Τσέλσι 4 (6-2)
2) Σαχτάρ Ντόνετσκ 4 (3-1)
3) Γιουβέντους 2 (3-3)
4) Νόρτζελαντ 0 (0-6)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Γιουβέντους-Νόρτζελαντ (21:45)
Τσέλσι-Σαχτάρ Ντόνετσκ (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr