Σαν τελικό θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα την αναμέτρηση κόντρα στη Σλοβακία (MEGA, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 o Τάκης Λεμονής. Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε φαβορί την Εθνική, ενώ τόνισε πως οι σημερινές αναμετρήσεις θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στον όμιλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Σλοβακία: «Πάντα το ματς σε αυτές τις διοργανώσεις είναι τελικός. Αυτό λέμε πάντα οι προπονητές, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο».

Για τον τρόπο που θα παίξει η Εθνική: «Σίγουρα ο προπονητής ξέρει καλύτερα, εμείς κρίνουμε τα αποτελέσματα. H εικόνα που είχαμε με τη Βοσνία δεν μας ενθουσίασε, άλλα δεν ήταν και άσχημη. Ήταν δύσκολο παιχνίδι και αυτό γιατί είμαστε το φαβορί στον όμιλο και αυτό είναι μία πρωτόγνωρη θέση για την Εθνική, αλλά αυτό το έχουμε κατορθώσει με τα καλά αποτελέσματα της τελευταίας δεκαετίας.

Πάντα γίνεται συζήτηση για το πώς θα πρέπει να παίξουμε. Εγώ πιστεύω ότι επιθετικά δεν παίζεις αν βάλεις τρεις επιθετικούς, η φιλοσοφία κάνει την ομάδα. Ο Σάντος έχει δείξει ότι θέλει σιγουριά πίσω. Τα αποτελέσματα κρίνουν τη δουλειά του κάθε προπονητή και από αυτά που έχουμε δει ο Σάντος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

Για το ποιος είναι φαβορί: «Νομίζω ότι για αυτό το λόγο είναι τελικός αυτό το παιχνίδι, το σημερινό αποτέλεσμα θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση του ομίλου, ιδιαίτερα αν υπάρξει νικητής. Κακά τα ψέματα, ξεκινάμε ως φαβορί και αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε μάθει να το διαχειριζόμαστε.

Έχει αλλάξει η εικόνα και τα δεδομένα της ομάδας, πρέπει να κάνουμε περισσότερο παιχνίδι κατοχής. Με την πάροδο του χρόνου και τα καλά αποτελέσματα δεν νοείται κόντρα σε αυτούς τους αντιπάλους να μην είσαι η ομάδα που θα πρέπει να κυριαρχήσει».

Για τη ψυχολογία των παικτών:
«Καμία φορά η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, αλλά οι παίκτες της Εθνικής είναι ικανοί να διαχειριστούν τη ψυχολογία τους και να πετύχουν τέρματα. Η ομάδα χρειάζεται περισσότερες φάσεις».

Για τον αγώνα κόντρα στην Βοσνία:
«Πριν τον αγώνα τους δώσαμε μεγάλη βαρύτητα και το δείξαμε και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θέλαμε να ήμασταν λίγο πιο τολμηροί».

Πηγή: sport-fm.gr