Αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη με μείωση 23,5% στα εισιτήρια της Σούπερ Λίγκας! Η οικονομική κρίση, όπως είναι φυσικό, χτύπησε και τα εισιτήρια της Σούπερ Λίγκας για την περσινή περίοδο.

Επειτα από πανεπιστημιακή έρευνα της πορτογαλικής futebolfinance στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την οποία δημοσιεύει η sportday,προκύπτει ότι στην Ελλάδα και τη μεγάλη κατηγορία για το 2011/12 σημειώθηκε πτώση της τάξης του 23,5% στην προσέλευση θεατών σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (10/11).

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό σε όλη την Ευρώπη και στον συγκεκριμένο τομέα! Από 1.550.826 ο αριθμός των εισιτηρίων έπεσε πέρυσι στο 1.186.491! Το ακριβώς αντίθετο ποσοστό σημείωσε η Ουκρανία που, προφανώς, με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τη δημιουργία νέων γηπέδων ο κόσμος αύξησε την παρουσία του στους αγώνες του ουκρανικού πρωταθλήματος κατά 22,4%. Σε αριθμό εισιτηρίων πέρασε πρώτη η Γερμανία (+5,7%) αφήνοντας δεύτερη την Αγγλία (-1,9% σε σχέση με το 2010/11). Ο σχετικός πίνακας είναι ενδεικτικός για την κατάσταση στα (κατά την έρευνα) 16 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα εισιτήρια που κόπηκαν την τελευταία διετία με τις ανάλογες συγκρίσεις.

Η Ελλάδα, δυστυχώς είναι στην ουρά ξεπερνώντας για ελάχιστα εισιτήρια μόνο τη Ρουμανία επί του μέσου όρου εισιτηρίων. Συνολικά, 6 από τα 16 πρωταθλήματα σημείωσαν πτώση στα εισιτήρια. Στον πίνακα η κατάταξη σημειώνεται με βάση τον αριθμό των εισιτηρίων που κόπηκαν την περσινή περίοδο.

Πηγή: sport-fm.gr