Το πρόσφατο φιλικό παιχνίδι της Ιταλίας με την Ολλανδία στο γήπεδο της Γιουβέντους αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα κλαμπ της χώρας, ειδικά του πλούσιου βορρά, να τσεκάρουν από κοντά και να προχωρήσουν και στο απαραίτητο «ψήσιμο» παικτών από την εθνική ομάδα με τα πορτοκαλί που τους ενδιαφέρουν.

Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρο το ενδιαφέρον της για τον Ματάις ντε Λιχτ, τον 18χρονο στόπερ του Άγιαξ, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φαίνεται να δελεάζεται από την προοπτική των «μπιανκονέρι», λέγοντας ότι αποτελεί τιμή για εκείνον.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Ντε Λιχτ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της «Γηραιάς Κυρίας», πριν το παιχνίδι των δύο εθνικών ομάδων. Στο… τουρ που έκανε στο Τορίνο ο 18χρονος, ρόλο ξεναγού ανέλαβαν οι Πάβελ Νέντβεντ και Φάμπιο Παράτιτσι. Πάντως, ακόμη νούμερα για πιθανή μεταγραφή δεν έχουν γίνει γνωστά, με τον Άγιαξ να τον κοστολογεί πάνω από 50 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, ο Μέμφις Ντεπάι είναι ένα βήμα πριν συνεχίσει την καριέρα του στο Καπιονάτο. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, που αναγεννήθηκε στη Γαλλία με τη φανέλα της Λυών, έχει κάνει τους «ροσονέρι» και τον Τζενάρο Γκατούζο να τον θέλουν στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Εννοείται πως ο αλενατόρε των Μιλανέζων βρέθηκε και εκείνος στο Τορίνο για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή από κοντά με τα χρώματα των «οράνιε». Και πιθανόν εκεί προχώρησε περισσότερο η περίπτωσή του, η οποία λέγεται ότι θα τελειώσει με ένα deal 30 εκατομμυρίων ευρώ.