Στο επίγραμμα«Mes que un club» («Κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος») που φιγουράρει στο «Καμπ Νόου», η Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο απάντησε με… κάτι παραπάνω από μία νίκη!

Πέρυσι οι Μαδριλένοι είχαν μία νίκη όλη κι όλη στη σεζόν απέναντι στους «μπλαουγκράνα», στον τελικό του Copa del Rey. Μόλις μία και φέτος, τη χθεσινοβραδινή. Αλλά δεν μεταφράζεται στην παρηγοριά του Κυπέλλου, αλλά στο Πρωτάθλημα. Επειτα από τέσσερα χρόνια, το ισπανικό στέμμα επιστρέφει στη «Βασίλισσα».

Μία νίκη, η πρώτη της Ρεάλ στο γήπεδο της Μπάρτσα ύστερα από μία πενταετία, η οποία δίνει και «αέρα» στον Ρονάλντο και στην παρέα του ότι σε περίπτωση που ανταμώσουν με τους… κακούς της Βαρκελώνης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, «τους έχουν», δεν τους φοβούνται.

Βλέποντας κάποιος τους πρωτευουσιάνους της Ισπανίας να παίζουν με ψηλά την άμυνά τους, ίσως να θυμήθηκε τι είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2009, στην πρώτη επίσκεψη του Μουρίνιο ως κόουτς της Ρεάλ στο συγκεκριμένο γήπεδο. Τότε, το «ψηλά» αποτυπώθηκε σε «πεντάρα», στο πιο ηχηρό ράπισμα που έχει δεχτεί ο Πορτογάλος στην προπονητική του σταδιοδρομία.

Ομως, χθες και μέχρι που σκόραρε η Μπαρτσελόνα, δεν είχε εγγράψει στο ενεργητικό της σουτ εντός εστίας. Την οποία Μπαρτσελόνα την έχουμε δει πότε με τον Μέσι σε κακή βραδιά, πότε με τον Ινιέστα, πότε με τον Τσάβι, πότε με τον Αλβες. Αυτή τη φορά την είδαμε -παραδόξως- και με τους τέσσερις σε «χαμηλή πτήση». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατέβασε μία ομάδα «θεόστεγνη» από δυνάμεις και ιδέες, τσακισμένη -προδήλως- και την προσπάθεια στο Λονδίνο.

Και αν στη ρεβάνς με την Τσέλσι δεν καταφέρει ν’ ανατρέψει το σκορ, τότε η χρονιά πηγαίνει περίπατο. Η ψυχολογία είναι ήδη στο «υπόγειο», όσες αντιστάσεις κι αντισώματα και αν έχουν αναπτύξει ομάδες αυτής της κλάσης, ο κίνδυνος ελλοχεύει.

Απo την άλλη, η Ρεάλ είχε τον Ρονάλντο σε καλή κατάσταση, με κορωνίδα της εμφάνισής του το «χρυσό» γκολ, τον Οζίλ να έχει σερβίρει συνολικά στον Πορτογάλο σταρ περισσότερες ασίστ απ’ όσες είχε δώσει κάποτε στον «Ρόνι» στη Μάντσεστερ ο Γκιγκς, ο Αλόνσο κι ο Κεντίρα έκαναν εξαιρετική δουλειά ως ανασταλτικοί, με τον τελευταίο να χρίζεται και σκόρερ, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία του Πουγιόλ. Ακόμη και ο αδύναμος κρίκος στο ματς με την Μπάγερν, ο Κοεντράο, στάθηκε μια χαρά απέναντι στον Ντάνι Αλβες.

Γρhγορα, πάντως, πρέπει να γυρίσουν σελίδα και στη Μαδρίτη, καθώς επίκειται η δεύτερη πράξη του δύσκολου έργου με την Μπάγερν. Για να μην επαληθευτούν, τελικά, όσοι «βλέπουν» τελικό στο Μόναχο χωρίς τις «μεγαλειότατες» της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Πηγή: sport-fm