Με την οικονομική κρίση να μαστίζει τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες, οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι αναμένεται να γίνουν… ανάρπαστοι. ΣΧΗΜΑ 4-3-3

Τερματοφύλακας: Εουρέλιο Γκόμες

Με τα καλά του και τα κακά του. Οι «γκάφες» του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα ανάγκασαν τον Χάρι Ρέντναπ να φέρει στην Τότεναμ το Φρίντελ και ως εκ τούτου, το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν από τα «σπιρούνια».

Δεξί μπακ: Ντάριο Σρνα

Μετά από δέκα χρόνια στη Σαχτάρ, οι δρόμοι του Κροάτη μπακ αναμένεται να χωρίσουν με την ομάδα του Ντόνετσκ. Καλός τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα και πολύ επικίνδυνος όταν προωθείται. Εξαιρετικός στα στημένα ο 30χρονος.

Αριστερό μπακ: Κρίστιαν Κίβου

Για το ταλέντο του δεν αμφιβάλει κανείς στην Ιντερ, αλλά στο Μιλάνο υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις συνεχείς τραυματισμούς του. Γι’ αυτό και δύσκολα θα ανανεώσουν με τον Ρουμάνο οι «νερατζούρι».

Στόπερ: Αλεσάντρο Νέστα – Ντόουγκλας

Για τον πρώτο τα λόγια είναι περιττά. Ακόμα και στα 37 του χρόνια η ποιότητά τους παραμένει χρήσιμη. Λέγεται ότι ο Ιταλός στράικερ είναι κοντά σε συμφωνία με τη Γιουβέντους. Ο Ντόουγκλας αγωνίζεται στην Τβέντε. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να είναι οξύθυμος, αλλά δυνατούς αμυντικούς και καλούς με την μπάλα στα πόδια δεν βρίσκεις εύκολα. Πόσω μάλλον σε ηλικίας 24 ετών.

Αμυντικός Χαφ: Μαρκ Φαν Μπόμελ

Με τον Ρικάνρτο Μοντολίβο να είναι δεδομένο ότι θα μετακομίσει στη Μίλαν, ο 35χρονος Ολλανδός χαφ, δύσκολα θα παραμείνει στους «ροσονέρι». Εξυπακούεται ότι ακόμα και σε αυτή την ηλικία παραμένει σε τοπ επίπεδο.

Κεντρικοί χαφ:
Νικολάς Λοδέιρο – Εντερσον

Ο Ουρουγουανός μέσος δεν «κόλλησε» στον Αγιαξ. Μόλις 23 ετών ο Λοδέιρο, παίζοντας με το εθνόσημο στο στήθος έχει καταφέρει να δείξει το ταλέντο του και όχι στον «Αίαντα». Μια μεταγραφή μακριά από την Ολλανδία θα τον ευεργετήσει. Ο Εντερσον στη Λίον είναι επιφορτισμένος με πολλές αμυντικές αρμοδιότητες, παρόλο που… ρέπει προς τα μπρος. Δεν θα ανανεώσει με τους «λιονέ».

Δ. εξτρέμ:
Τζέφερσον Φαρφάν

Ο Περουβιανός… βαρέθηκε τη Σάλκε και το γερμανικό πρωτάθλημα. Θέλει μια αλλαγή στην καριέρα του, γι’ αυτό και αρνήθηκε τα πέντε εκατ. ευρώ ετησίως που του προσέφεραν οι «βασιλικοί μπλε». Εξαιρετική περίπτωση ακόμα και για ομάδες πρώτης γραμμής.

Α. εξτρέμ:
Σάλομον Καλού

Τελευταία έχει αρχίσει να παίζει στην Τσέλσι ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο θέλει να τον κρατήσει στο Λονδίνο, αλλά αν δεν πάρει εγγυήσεις για το χρόνο συμμετοχής του, δεν θα μείνει στους «μπλε».

Επιθετικός: Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά την τρέχουσα σεζόν παίζει ελάχιστα. Ο Βούλγαρος τα έχει «σπάσει» με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον και θα αποτελέσει παρελθόν από τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ.

Πηγή: Sday.gr