Το αναμενόμενο έγινε και έτσι από σήμερα ο Ζοτζέι Μασούντ είναι με κάθε επισημότητα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Ο 33χρονος Ιρανός μέσος θα φοράει τη φανέλα με τον δικέφαλο για το επόμενο εξάμηνο, ενώ στη συμφωνία των δύο πλευρών υπάρχει οψιόν ανανέωσης -από πλευράς Ένωσης- για ακόμα έναν χρόνο.

Οι «κιτρινόμαυροι» ουσιαστικά ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση μιας τελειωμένης εδώ και ημέρες μεταγραφής, με τον παίκτη να διαλέγει τη φανέλα με το νούμερο 24. Ο Μασούντ έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο και τυπικά χθες, Τετάρτη (27/12), με την ΑΕΚ να μην χάνει χρόνο και να αποκτά τον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει την απουσία του αρχηγόυ της, Πέτρου Μάνταλου, λόγω του σοβαρού τραυματισμού τους στους χιαστούς.

«Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή»

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Ιρανός σπισήμανε πως θα χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσει να βοηθήσει την Ένωση να φτάσει την κατάκτηση των τίτλων της. Μάλιστα, τόνισε ότι είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται για μια μεγάλη ομάδα.

Για τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, είπε: «Βρίσκομαι στην ΑΕΚ που κυνηγά μεγάλα πράγματα. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο προσαρμογής, μετά θα είναι στις αποφάσεις του προπονητή ποιος θα παίξει».

Σχετικά με το ότι θεωρείται αντί-Μάνταλος, απάντησε: «Σίγουρα αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη να αντικαταστήσω τον Μάνταλο, γιατί είναι μεγάλος παίκτης. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο, ελπίζω να βοηθήσω στην ομάδα. Θέλω να ευχηθώ με την σειρά μου περαστικά στον Μάνταλο και φυσικά περιμένω τη στιγμή που θα παίξουμε μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον».

Αναφορικά με τη συμφωνία που είναι έξι μήνες συν έναν χρόνο, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι αρκετά νωρίς να μιλάμε για το μέλλον. Θέλω να είμαι στο 100% αρχικά και να βοηθήσω στην ομάδα. Να μπορέσω να βοηθήσω στην ΑΕΚ αυτό το εξάμηνο πρώτα και μετά θα δούμε τη συνέχεια. Η ομάδα βρίσκεται μέσα τρεις διοργανώσεις. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Είναι το όνειρο κάθε παίκτη να βρίσκεται σε μια μεγάλη ομάδα».

Τέλος, για την μάχη του τίτλου: «Το κλειδί για τον τίτλο δεν μπορώ να το ξέρω γιατί πάντα ήμουν αντίπαλος της ΑΕΚ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ομάδες που κατακτούν τίτλους έχουν ενωμένα αποδυτήρια και συμπαγές σύνολο. Θέλω να μπω στο σύνολο και γω και να βοηθήσω στην ΑΕΚ να κατακτήσει πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, γι’ αυτό πήρα και το νούμερο αυτό».

ΣΟΤΖΕΪ ΜΑΣΟΥΝΤ

fsdhiodfh