Αν και το χθεσινό ματς στην Τούμπα με αντίπαλο τη Λαμία δεν είναι και το πλέον κατάλληλο για να βγουν συμπεράσματα στον ΠΑΟΚ, εντούτοις η εύκολη νίκη με 4-0 έδειξε κάποια πράγματα για την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου, τα οποία είναι προς αξιοποίηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Άλλωστε, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου υπάρχουν δύο εκτός έδρας ντέρμπι και άλλη μια επικίνδυνη έξοδος στην Αθήνα, που θα κρίνουν πολλά.

Το σημαντικό για τον «δικέφαλο» του Βορρά είναι πως κράτησε το απόλυτο στην έδρα του σε όλες τις διοργανώσεις, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να εκτίει την ποινή των επτά αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο της Τούμπας. Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Super League μετά από 34 μήνες. Και το τρίτο, ότι η δουλειά που έγινε στη διακοπή των εθνικών ομάδων, φαίνεται ότι αξιοποιήθηκε αρκετά καλά από τον Ρουμάνο προπονητή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο από τα τέσσερα τέρματα των παικτών του ΠΑΟΚ προήλθαν από εξαιρετικές συνεργασίες των παικτών, οι οποίοι «έκρυψαν» την μπάλα. Το πρώτο γκολ που πέτυχαν οι «ασπρόμαυροι» με τον Λέοβατς, σημειώθηκε μετά από 16 συνεχόμενες εύστοχες πάσες χωρίς παρεμβολή αντιπάλου, ενώ στο τρίτο (αυτό του Πέλκα) η αντίστοιχη κατάληξη της φάσης προήλθε έπειτα από οκτώ πετυχημένες πάσες.

Το θέμα για τους Θεσσαλονικείς είναι να βγάλουν την αντίστοιχη εικόνα και να φέρουν αποτελέσματα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, εκεί όπου φαίνεται και αυτήν τη σεζόν να υπάρχει το πιο σοβαρό ζήτημα. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια μακριά από την Τούμπα, τα δύο εξ αυτών μάλιστα τα έδωσε με τις δύο ουραγούς της βαθμολογίας, Απόλλωνα Σμύρνης και ΑΕΛ.

Η πρώτη δύσκολη δοκιμασία το ερχόμενο διάστημα είναι την προσεχή Κυριακή (22/10, 20:30), στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ και οι επόμενες «εξορμήσεις» εκτός Θεσσαλονίκης θα είναι επίσης στο λεκανοπέδιο, με ΑΕΚ στις 5 Νοεμβρίου και με Πανιώνιο στις 26 του ίδιου μήνα.