Ξεκάθαρη είναι η επιθυμία του Γιάκομπ Γιόχανσον να μην επεκτείνει τη συνεργασία την ΑΕΚ, όπως άφησε να φανεί σε νέες του δηλώσεις. Αυτή η εξέλιξή κάνει την Ένωση να προχωρήσει το θέμα της απόκτησης χαφ, με μια προεργασία να έχει γίνει για το θέμα, την ίδια ώρα που περιμένει να εμφανιστούν στα γραφεία της προτάσεις για τον Σουηδό διεθνή μέσο.

Ο Γιόχανσον έχει «ανεβάσει» αρκετά ψηλά τις μετοχές του τις σεζόν που αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα και αυτό έχει κάνει πολλούς συλλόγους να κοιτάξουν «ζεστά» την περίπτωσή του, με την Τουλούζ να εκφράζει κατά καιρούς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι οι όποιες προσφορές έρθουν για τον παίκτη, θα ικανοποιούν και την ΑΕΚ, καθώς οι απαιτήσεις της κυμαίνονται μεταξύ 2 και 3 εκατ. ευρώ.

Το να μείνει στον «δικέφαλο» ως Σουηδός ως τελευταία επιλογή στα χαφ, σίγουρα δεν θα ικανοποιήσει ούτε εκείνη, ούτε και τον παίκτη. Από την άλλη, ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές πιθανότητες για να έρθει πρόταση που θα πληροί τα «θέλω» της ΑΕΚ. Κυρίως, επειδή βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της μεταγραφικής περιόδου και όλοι ψάχνουν να αγοράσουν όσο το δυνατόν φθηνότερα.

Αυτό που βγαίνει από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, είναι πως η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να αποκτήσει παίκτη που θα είναι «2 σε 1». Δηλαδή, να μπορεί με την ίδια άνεση να αγωνίζεται και ως στόπερ και ως αμυντικός μέσος. Αν και αυτό φαντάζει δύσκολο, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αναλάβει να «τρέξει» την υπόθεση, με την αγορά της Ιβηρικής να είναι εκείνη που τσεκάρει ο Ισπανός τεχνικός.

Γιόχανσον: Έχω φιλοδοξίες για το μέλλον

Οι δηλώσεις του Γιόχανσον που έφεραν αυτήν την εξέλιξη, έγιναν στη Σουηδία, στη «Sportbladet». Εκεί ο μέσος της ΑΕΚ μίλησε για τις φιλοδοξίες του, οι οποίες είναι: «Αυτήν τη στιγμή ετοιμάζομαι να παίξω τουλάχιστον ακόμα έναν χρόνο με την ΑΕΚ. Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι έχω φιλοδοξίες για το μέλλον. Το τι θα συμβεί, θα το δούμε».

Για τον νέο ρόλο που θα έχει στην ΑΕΚ και τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής του, είπε:  «Το έχω ακούσει από τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσω, τίποτα που να είναι συγκεκριμένο. Αυτήν τη στιγμή έχω έναν ρόλο στην ομάδα και ανυπομονώ για τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Σχετικά με το αν έχει ανακοινώσει στην ΑΕΚ την πρόθεσή του να αποχωρήσει, απάντησε:  «Αυτό θα ήθελα να το κρατήσω μεταξύ εμού και της ΑΕΚ, εκτός εάν ο σύλλογος θέλει να κάνει περαιτέρω σχόλια».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος απουσίας του από το Μουντιάλ του 2018, είπε:  «Όταν το παρουσιάζεις έτσι, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για μία ιδανική κατάσταση. Αλλά, όπως είπα, ας δούμε πώς θα έρθουν τα πράγματα και τι θα συμβεί. Επιπλέον, δεν μπορώ να πω κάτι τώρα. Είναι ξεκάθαρο ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν θα είναι ιδανικό. Την ίδια στιγμή, ούτε είναι δυνατόν να φοβάμαι. Πρέπει να πάρω μία απόφαση βασισμένη στο τι αισθάνομαι, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό βραχυπρόθεσμα».

Αναφορικά με το αν περιμένει κάτι στο τέλος των μεταγραφών, τόνισε:  «Απομένουν μόνο λίγες ημέρες στη μεταγραφική περίοδο, οπότε θα ήταν εντυπωσιακό εάν συμβεί κάτι αυτές τις ημέρες».