Στη Βραζιλία για το Σούπερ Καπ της Λατινικής Αμερικής βρέθηκε χθες το βράδυ η αποστολή της Ατλέτικο Νασιονάλ, στο πλαίσιο του πρώτου εκ των δύο αγώνων με αντίπαλο τη Σαπεκοένσε. Οι Κολομβιανοί έτυχαν μιας αποθεωτικής και παράλληλα συγκινητικής υποδοχής, λίγους μήνες μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο και 19 ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας.

Θυμίζουμε ότι, στις 29 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, η Σαπεκοένσε ταξίδευε με προορισμό το Μεντεγίν, για να αντιμετωπίσει τη Νασιονάλ στο πρώτο από τα δύο ματς των δύο ομάδων για το Κόπα Σουνταμερικάνα (το αντίστοιχο Europa League της Λατινικής Αμερικής). Η πτήση είχε τραγική κατάληξη λίγο έξω από την κολομβιανή πόλη, με αποτέλεσμα οι 71 από τους 77 επιβαίνοντες του αεροπλάνου να χάσουν τη ζωή τους. Μεταξύ αυτών ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, διοικητικοί υπάλληλοι και ρεπόρτερ του βραζιλιάνικου συλλόγου.

Ως ένδειξη fair play, η Νασιονάλ ζήτησε να δοθεί το τρόπαιο Σουνταμερικάνα 2016 στην Σαπεκονένσε, κάτι που έκανε αποδεκτό και η CONMEBOL (Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής). Αυτό εκτιμήθηκε δεόντως από τους Βραζιλιάνους, αλλά και από όλους τους φίλαθλους παγκοσμίως.

Οι άνθρωποι της «Σάπε» φρόντισαν να δείξουν έμπρακτα χθες βράδυ την ευγνωμοσύνη τους, με μια θερμή υποδοχή στην αποστολή της κολομβιανής ομάδας, η οποία πέρσι είχε κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες (το αντίστοιχο Champions League της Λατινικής Αμερικής).

Οι παίκτες και οι υπόλοιποι άνθρωποι που συνέθεταν την αποστολή της Νασιονάλ έτυχαν υποδοχή ηρώων. Μάλιστα, τους δόθηκαν και μετάλλια, τα οποία παρέδωσε ο Ράφαελ Χάιντσε, αθλητικός ρεπόρτερ, ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του αεροπορικού δυστυχήματος. Το λεωφορείο που μετέφερε τους Κολομβιανούς συνοδεύτηκε με πομπή πολλών αυτοκινήτων με οπαδούς της Σαπεκονένσε, οι οποίοι συνέχισαν να αποθεώνουν τους αντιπάλους και στο ξενοδοχείο.

«Το Σαπέκο έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Μπορεί να είμαστε πολύ μακριά από το σπίτι μας, αλλά μας υποδέχθηκαν σαν ήρωες. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την ευγνωμοσύνη μας. Είναι αδέλφια μας», δήλωσε σχετικά άνθρωπος της Νασιονάλ.