Πάνω που φαινόταν πως η άρση του lockout βρισκόταν προ των πυλών μετά τη σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις των δύο προηγούμενων ημερών, φαίνεται πως η απραξία στο ΝΒΑ θα συνεχιστεί. Το ραντεβού της Παρασκευής ήταν άκαρπο, καθώς ιδιοκτήτες και ένωση παικτών δεν συμφώνησαν στο μείζον ζήτημα της κατανομής των κερδών από τις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Η λίγκα είναι αμετακίνητη στη μοιρασιά «50-50», ενώ οι παίκτες υποχώρησαν μέχρι το 52% (με βάση την προηγούμενη συλλογική σύμβαση είχαν το 57%) δίχως διάθεση για να… κατέβουν κι άλλο. «Μας είπαν πως προτείνουν 50-50 και θα πρέπει να το δεχτούμε, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει συμφωνία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης παικτών, Μπίλι Χάντερ. «Έχουμε κάνει πολλές υποχωρήσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες», πρόσθεσε. «Για σήμερα και μέχρι νεωτέρας σταματήσαμε τις διαπραγματεύσεις. Δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία», είπε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ένωσης και άσος των Λέικερς, Ντέρεκ Φίσερ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, το ΝΒΑ προχώρησε στην ακύρωση των προγραμματισμένων αγώνων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ ήδη είχαν ακυρωθεί η προετοιμασία και τα ματς 1-14 Νοεμβρίου. Παράλληλα, πλέον φαντάζει απίθανο (ότ)αν σταματήσει το lockout να διεξαχθεί η σεζόν με 82 ματς για κάθε ομάδα. «Δεν είναι εφικτό πλέον κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη σεζόν κάτω από αυτές τις συνθήκες», είπε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν.

Πηγή: sport-fm.gr