Παρά την επέκταση της καταληκτικής ημερομηνίας για δήλωση συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων η Ουρουγουάη τελικά δεν “τσέκαρε¨ το εισιτήριο της για την διοργάνωση της Θεσσαλονίκης το διάστημα 17-31 Ιουλίου. Αυτή η εξέλιξη επηρεάζει άμεσα και την Εθνική μας ομάδα, αφού η ομάδα της Λατινικής Αμερικής βρισκόταν στον 2ο όμιλο μαζί με την Ελλάδα και τις Δανία, Αργεντινή, Αλγερία και Κατάρ.

Πλέον η Παγκόσμια ομοσπονδία αναμένει από την Παναμερικάνικη Συνομοσπονδία να ενημερώσει για την αντικαταστάτρια χώρα, αλλά η αγωνία στο στρατόπεδο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι μεγάλη, αφού δεν αποκλείεται να επιστρατευτεί χώρα από άλλη ήπειρο, όπως συνέβη με την Νορβηγία που πήρε τη θέση ομάδας από την Ωκεανία. Κάτι που φυσικά δεν το θέλει η ελληνική πλευρά μιας και οι Ευρωπαϊκές ομάδες είναι σαφέστατα πιο ισχυρές από αυτές των άλλων ηπείρων.

Όσον αφορά την προετοιμασία της Εθνικής Νέων, ολοκληρώθηκε το 1ο στάδιο της στο Καρπενήσι και οι νεαροί διεθνείς αναχώρησαν για λίγες μέρες ξεκούρασης στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Άλλωστε αναμένεται στη συνέχεια ένα βεβαρημένο πρόγραμμα, μέχρι τους αγώνες του Ιουλίου. Η Εθνική συγκεντρώνεται και πάλι την Τρίτη στο Καρπενήσι όπου το τριήμερο 13-16 Ιουνίου θα δώσει δυνατά φιλικά με την Τουρκία. Στις 19 Ιουνίου αναχωρεί για Κατάρ όπου θα συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά με αντιπάλους (εκτός από την διοργανώτρια χώρα) τις Σλοβενία και Πορτογαλία. Στη συνέχεια το διάστημα 30 Ιουνίου- 5 Ιουλίου η ομάδα θα πάρει μέρος σε τουρνουά στην Αίγυπτο, ενώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να εγκατασταθεί από τις 6 Ιουλίου.

“Είμαι ικανοποιημένος από την προσήλωση που έδειξαν τα παιδιά. Για μας ήταν σοκ ο τραυματισμός του μικρού (σημ. Εριφόπουλος), αλλά έχουμε έναν ακόμη λόγο για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να αγωνιστούμε και γι αυτόν», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσαβδαρίδης.

Πηγή: sportfm.gr