Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας Ποδοσφαίρου με το Εκουαδόρ στη Νέα Υόρκη, γεγονός που έχει «ξεσηκώσει» του ομογενείς. Όπως αναφέρει εφημερίδα  «Εθνικός Κήρυξ», η είδηση του ερχομού της «αγαπημένης όλων των Ελλήνων» μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις συζητήσεις των ομογενών, ποδοσφαιρόφιλων και μη. Εκτός από τους Έλληνες, όμως, και οι ισπανόφωνοι του Κουίνς περιμένουν με αγωνία τις ομάδες του Εκουαδόρ και της Ελλάδας, αφού, όπως λένε, δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να δουν από κοντά μαζί μία πρωταθλήτρια Ευρώπης και μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια δίνει το παρόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

«Ο παλμός της καρδιάς από την ανυπομονησία των Ελλήνων, εν όψει του αγώνα της 7ης Ιουνίου στο “Citi Field” του Φλάσινγκ, χτυπάει καθημερινά ολοένα και πιο δυνατά και ακούγεται παντού, από την Κορόνα μέχρι την Αστόρια, το Μπρούκλιν, το Φλάσινγκ και οπουδήποτε υπάρχει Έλληνας. Στις συζητήσεις, δύο λέξεις επικρατούν: “Εθνική Ελλάδας”, τονίζεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Το ενδιαφέρον από κοινότητες και συλλόγους είναι τεράστιο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εξασφάλισαν εισιτήριο από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους.