Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο φετινό FINAL 4 της Ευρωλίγκας εξέφρασε ο Σταύρος Ελληνιάδης, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Αναφερόμενος στις μάχες του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα «έχρισε» φαβορί την ισπανική ομάδα, ενώ κατέκρινε την απόφαση του Παναγιώτη Μπιτσαξή για αναβολή του τελικού στο μπάσκετ.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο κ.Ελληνιάδης:

Για το χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού: «Έπαιξε αρκετά καλά και ήταν αρκετά σοβαρός για να πάρει τη νίκη. Δεν τον βοήθησε το άλλο αποτέλεσμα αφού η Λιέτουβος το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Η Κάχα είχε καλύτερο υλικό και νομίζω δίκαια νίκησε. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει μια βάση αρκετά χρόνια και κάθε χρόνο κάνει κάποιες προσθήκες. Ωστόσο δεν έχει δει ακόμα τη βασική του για φέτος, αφού τραυματίστηκε ο Μάριτς. Όλοι λένε ότι δεν υπάρχει λύση πίσω από τον Διαμαντίδη, αλλά για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι κάτω από το καλάθι. Ο Μπατίστ είναι μια αξία διαχρονική, αλλά τα χρόνια περνάνε και δεν μπορεί να παίζει 40 λεπτά. Η ομάδα έχει αρχές, είναι ομάδα του προπονητή, παίζει καλά συστήματα, καλή άμυνα, αλλά φέτος έβγαλε μόνος του τα μάτια του, επειδή έχασε από Λιέτουβος, που άλλα 10 ματς να παίξουν μαζί δεν θα χάσει σε κανένα».

Για την επικράτηση του Ολυμπιακού: «Ήταν μια καλή νίκη, με καλή ψυχολογία. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η αλλαγή του Ίβκοβιτς που βάζει λιγότερο τον Νίλσεν και περισσότερο τον Έρτσεγκ, έναν παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μαυροκεφαλίδη και καλύτερο σουτ. Οι περιφερειακοί επίσης είναι πάρα πολύ καλοί τόσο δημιουργικά όσο και συνολικά. Έχει τρία από τα 4-5 καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη. Όσοι γνωρίζουμε τον κύριο Ίβκοβιτς ξέρουμε ότι κάνει ομάδες που είναι ομάδες. Παίζουν συγκροτημένα κα οργανωμένα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης των δύο «αιωνίων»:
«Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολο έργο, νομίζω ότι φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, είναι δύσκολο να προκριθεί. Ο Ολυμπιακός έχει πιο εύκολο έργο. Η Σιένα είναι πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή και παίζει διαφορετικό μπάσκετ φέτος. Παίζει πιο πολύ 5 εναντίον 5 και στην πρώτη φάση νομίζω ότι ήταν η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ. Γίνεται φοβερή δουλειά και από τον προπονητή και από τη διοίκηση. Έχουν και καλό μπάτζετ βέβαια, αλλά και η Αρμάνι Μιλάνο έχει καλό μπάτζετ όμως, δεν κάνει την ίδια πορεία. Είχε την ατυχία να τραυματιστεί ο ΜακΚάλεμπ, ο οποίος έκανε φοβερή χρονιά πέρσι. Ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα έδρας και μέσα στο ΣΕΦ δύσκολα χάνει. Δίνω περισσότερες πιθανότητες στον Ολυμπιακό να περάσει. Άλλωστε όλοι αυτό λένε. Βέβαια ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός και μέσα και έξω από την έδρα του. Αν λύσει κάποια προβλήματα που έχει μπορεί να περάσει».

Για την αναβολή του τελικού Κυπέλλου: «Είναι η πρώτη φορά που ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αναβάλει έναν αγώνα. Είναι τραγικά αυτά τα πράγματα και ευχόμαστε να σταματήσουν. Αυτή τη φορά οι έχοντες και κατέχοντες πρέπει να κάνουν κάτι. Έχει κουράσει όλο αυτό το σκηνικό. Δίκαια κάποιοι λένε ότι είμαστε η βορειότερη χώρα της Αφρικής».

Πηγή: sport-fm.gr