Ο Φερνάντο Σάντος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη απάντησε σε κάθε ερώτηση που του τέθηκε, επιστρατεύοντας και μια μικρή δόση διπλωματίας. Ο Πορτογάλος μίλησε με πάθος και ειλικρίνεια για την Εθνική ομάδα και αναφέρθηκε και σε θέματα που δεν ήταν τόσο ευχάριστα όπως την άρνηση Γκέκα και Κυργιάκου να συμμετάσχουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες απαντήσεις του από τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡfm…

Για τον νέο τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής:  «Έχουμε ξεκινήσει τη δουλειά μας και πάμε καλά, αλλά ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές μας δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους τους. Από την άλλη πλευρά είναι και η αλλαγή της φιλοσοφίας, δεν λέω ότι ήταν χειρότερη η προηγούμενη, αλλά είναι διαφορετικές και θέλει χρόνο για να την εμπεδώσουν οι παίκτες και για τον λόγο αυτό οι ρυθμοί μας πρέπει να είναι πιο βραδείς. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες που έχουμε καλέσει γιατί προσπαθούν και βοηθούν στο έργο μου. Αν τους είχα κάθε μέρα στη διάθεσή μου, θα είχαμε φτάσει το 80% αυτού που μπορούμε να κάνουμε με αυτή την ομάδα, ενώ τώρα είμαστε στο 55-60%.»

Για τους Φάνη Γκέκα και Σωτήρη Κυργιάκο:
«Εγώ δεν τους απέκλεισα, οι ίδιοι είπαν ότι δεν θέλουν να παίξουν και εγώ δεν έχω πει ότι δεν τους θέλω. Αν θέλουν να επιστρέψουν, πρέπει να κινήσουν οι ίδιοι τις διαδικασίες επιστροφής τους. Ο μοναδικός όρος που θέτω σε κάθε παίκτη, είναι να εμπιστεύεται τον προπονητή σε όλα τα ζητήματα. Να με εμπιστεύεται όχι μόνο τεχνικά, αλλά και σε θέματα ηθικής και κρίσεως, για το ποιος θα παίζει για παράδειγμα. Έχω αποδείξει, νομίζω, σε κάθε πάγκο που έκατσα, ότι κάθε απόφαση που παίρνω είναι με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και δεν βάζω μπροστά οποιαδήποτε κόντρα έχω είτε με παίκτη, είτε με παράγοντα.»

Για το αν μπορεί η Εθνική να πάρει την απευθείας πρόκριση στα προκριματικά του Euro: «Θεωρώ ότι ο στόχος μας θα πρέπει πάντα να είναι η πρώτη θέση. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αφού είναι στα χέρια μας. Τα δύο ματς με Μάλτα είναι πολύ σημαντικά και μετά από αυτά θα έχουν ξεκαθαρίσει πάρα πολλά. Αν έχουμε πάρει έξι βαθμούς, τα πάντα θα κριθούν στο μας με τους Κροάτες στην έδρα μας. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρώτη θέση. Για να φτάσουμε βέβαια να λέμε ότι το καθοριστικό παιχνίδι θα είναι με την Κροατία, θα πρέπει να έχουμε κερδίσει όλα τα ματς μέχρι τότε, αρχής γενομένης από το ματς στη Μάλτα, όπου θα πρέπει να δείξουμε τη σοβαρότητα που έχουμε δείξει μέχρι σήμερα».

Πηγή: sport-fm.gr