Με τον ΕΟΚΑΝ επικοινώνησε η FIFA, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να ενημερώσει ότι δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα ντόπινγκ παίκτη της Εθνικής Ελλάδας, κλείνοντας έτσι οριστικά αυτό το θέμα που δημιουργήθηκε ξαφνικά.

Η UEFA είχε ενημερώσει από την Τετάρτη (17/4) την ΕΠΟ ότι δεν υπήρχε θετικό δείγμα στον έλεγχο αντιντόπινγκ που έγινε πριν τον αγώνα με τη Γεωργία για τα μπαράζ πρόκρισης στο Euro 2024 και μία μέρα μετά ήταν η σειρά και της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Όπως, λοιπόν, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η FIFA ενημέρωσε σχετικά τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για όσους «ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ».

«Δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας ανδρών όπως ενημέρωσε η FIFA τον ΕΟΚΑΝ. Όσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ, πέραν των συνεπειών που πρέπει να αντιμετωπίσουν από τις Αρχές, οφείλουν ένα μεγάλο συγγνώμη στον Αθλητισμό & την κοινωνία», είναι το μήνυμα του Βρούτση.