Μία μέρα πριν τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ για τους «8» του Europa Conference League, η UEFA απάντησε μέσω του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, Τζόρτζιο Μαρκέτι, στην επιστολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, για όσα έγιναν στο Βέλγιο πριν μια εβδομάδα.

Ο δικέφαλος του βορρά ηττήθηκε με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και θα προσπαθήσει να ανατρέψει το σκορ στην Τούμπα. Η ήττα, όμως, δεν ήταν το μοναδικό άσχημο γεγονός στο Μπριζ την περασμένη Πέμπτη (11/4). Αντιθέτως, υπήρχαν και όσα έγιναν με τις συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ και γενικά με τη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους Έλληνες εκδρομείς.

Συμπεριφορά που είχε ως αποτέλεσμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να στείλει επιστολή στην UEFA για να καταγγείλει τη συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας τονίζοντας πως «επιτέθηκαν σε οικογενειάρχες, μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, συλλαμβάνοντας και αφήνοντας εκτός αγώνα ανθρώπους που είχαν νόμιμο δικαίωμα».

Στην απάντησή της, λοιπόν, η UEFA μέσω του Μαρκέτι, υπογραμμίζει ότι έχει οριστεί Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής που θα εξετάσει τις σχετικές καταγγελίες καθώς η ασφάλεια όλων των φιλάθλων στους αγώνες της είναι ύψιστης σημασίας και εκφράζει τη βεβαιότητα πως όλα θα κυλήσουν ομαλά στη ρεβάνς της Πέμπτης (18/4) και θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου.