Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το πρωινό» για τη μεγάλη επιτυχία του γιου του με την κατάκτηση του τουρνουά Masters του Πριγκιπάτου στο Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο προπονητής του αθλητή δήλωσε περήφανος και έδωσε συγχαρητήρια στον Στέφανο για την επίδοσή του: «Ήταν χαρούμενος, ίσως πιο χαρούμενος από τις προηγούμενες φορές που κέρδισε. Ο Στέφανος δείχνει ότι θέλει να πάει ψηλά, ίσως και ακόμα ψηλότερα από αυτήν εδώ την επιτυχία. Μόνο εκείνος ξέρει πραγματικά τι έχει να δώσει σε κάθε παιχνίδι, το αποκρυσταλλώνει και το δίνει» τόνισε και συνέχισε: «Τα δύσκολα για εκείνον ήταν την περσινή χρονιά, που είχε έναν τραυματισμό. Επηρεάστηκε συναισθηματικά όπως επηρεάζεται γενικότερα ως χαρακτήρας. Τώρα όμως ήρθε πάλι το φως στη σταδιοδρομία του. Το φως που θα του επιτρέψει να πάει ψηλότερα».

Ο κ. Τσιτσιπάς ρωτήθηκε αν η σύντροφος του τενίστα είναι δίπλα του στους αγώνες και ο ίδιος απάντησε: «Τον στηρίζει αλλά δεν ήταν εδώ, έχει κι εκείνη δικούς της. Οι αθλητές έχουν πάντα δύσκολο πρόγραμμα και στο πρόγραμμα αυτό έχει την υποστήριξή της. Αυτό βλέπω εγώ, από εκεί και πέρα δεν ξέρω κάτι άλλο ούτε και παρεμβαίνω, είναι κάτι το οποίο διαχειρίζονται μόνοι τους».

«Εγώ με τον Στέφανο έχουμε διαφωνίες φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα μεταξύ δύο ανθρώπων, δεν μετατρέπονται όμως σε ρήξεις, αντιθέτως βρίσκεται ένας τρόπος με τον οποίο επιλύονται. Μεταξύ των ρόλων του πατέρα και του προπονητή νιώθω ότι δεν χρειάζεται να “διαλέξω”, διότι καταφέρνω να τα συνδυάζω και τα δύο», εξήγησε ο προπονητής.