Πανικός επικράτησε στο γήπεδο της Ουντινέζε και ο λόγος ήταν η κατάρρευση του Εβάν Εντικά της Ρόμα στο 70ο λεπτό και αφού πρώτα ακούμπησε δύο φορές το στήθος του, με τον διαιτητή να αποφασίζει, έπειτα από όσα του είπαν οι παίκτες των δύο ομάδων, την οριστική διακοπή στο 72′ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1, με τον 24χρονο αμυντικό να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Ο αγώνας ήταν για την 32η αγωνιστική της Serie A και οι Ρωμαίοι ήθελαν τη νίκη με την οποία θα πλησίαζαν κι άλλο στην 4η θέση, αφού δίνουν μάχη για την έξοδο στο Champions League. Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης όμως και συγκεκριμένα στο 70ο λεπτό όλα αυτά πήγαν σε 2η και σε 3η μέρα, αφού άπαντες θυμήθηκαν πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή.

Ο 24χρονος αμυντικός Εντικά σε εκείνο το χρονικό σημείο ακούμπησε δύο φορές το στήθος του και στη συνέχεια κατέρρευσε, προκαλώντας πανικό σε όλους σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρες. Αμέσως, φυσικά, τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων έπεσαν πάνβ στον παίκτη για να δουν τι γίνεται και μεταφέρθηκε με φορείο στα αποδυτήρια, έχοντας όμως τις αισθήσεις του. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι έκανε σήμα με το χέρι πως είναι όλα εντάξει.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τον αγώνα αφού οι παίκτες ήταν σε κατάσταση σοκ και ο διαιτητής αποφάσισε στο 72ο λεπτό την οριστική διακοπή της αναμέτρησης, με τον Εντικά να μεταφέρεται παράλληλα σε νοσοκομείο του Ούντινε για να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να φανεί για ποιο λόγο έγινε ό,τι έγινε.