Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ κόντρα στη Λαμία για την 5η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League, ισοφάρισε όμως με τον Τσέριν και στη συνέχεια με δύο γκολ του Μπερνάρ πήρε τη νίκη με 3-1 και παραμένει δυνατά στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Πράσινοι ήθελαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι για να αποδείξουν ότι το πάθημα της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League έγινε μάθημα, μάλλον δεν το κατάφεραν όμως αφού νωρίς και συγκεκριμένα στο 14ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ: Λάθος γύρισμα του Κώτσιρα, κλέψιμο του Σλίβκα και σουτ για το 0-1. Η χαρά των φιλοξενούμενων, όμως, δεν κράτησε πολύ…

Στο 18′ ο Μπερνάρ βρήκε τον Αράο και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Τσέριν που με δυνατό τελείωμα βρήκε δίχτυα για το 1-1, επαναφέροντας τα χαμόγελα και την αισιοδοξία στις εξέδρες της Λεωφόρου.

Έχοντας, πλέον, την ψυχολογία με το μέρος τους, οι γηπεδούχοι πίεζαν για το δεύτερο γκολ και είχαν καλή στιγμή στο 33′ με τον Σπόραρ που αστόχησε μετά την κάθετη του Μπερνάρ, με τον Σλοβένο να προσπαθεί στο επόμενο λεπτό με… ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Κοσέλεφ.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός πίεζε συνεχώς για το γκολ και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 38′ με τον Μπερνάρ που αστόχησε, αν και αμαρκάριστος, μετά το γύρισμα του Ιωαννίδη, ενώ στο 42′ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά το σουτ του Σπόραρ από δύσκολη θέση.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο β’ μέρος, με τους Πράσινους να απειλούν στο 52′ με το σουτ του Μπακασέτα που κόντραρε ενώ πήγαινε προς την εστία, για να έρθει τελικά η λύση από τον Μπερνάρ: Πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ στο 60′ και η μπάλα στο παραθυράκι της εστίας για το 2-1.

Η ομάδα του Τερίμ είχε, πλέον, το προβάδισμα και στη συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση, κλειδώνοντας το τρίποντο στο 87′, όταν σε φάση διαρκείας ο Μπερνάρ τελικά… τσίμπησε όσο και όπως έπρεπε τη μπάλα για να γράψει το 3-1 μέσα σε αποθέωση.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσέριν (89′ Ζέκα), Μπακασέτας, Μπερνάρ (90′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (71′ Παλάσιος), Ιωαννίδης (89′ Γερεμέγεφ).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης, Νούνιες (71′ Τσούκαλος), Σλίβκα, Σιμόν (71′ Στάνκο), Μάλτσι, Τσιλούλης (57′ Τόσιτς), Αμαράλ (55′ Σίντκλεϊ), Λέικ (57′ Βασιλαντωνόπουλος).