Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Europa Conference League μετά τη νίκη με 3-2 επί της Φενέρμπαχτσε, νίκη που θα μπορούσε να έρθει με πιο ευρύ σκορ αν δεν υπήρχε το πέναλτι του Ρέτσου, όπως είπε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά με 2-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και νωρίς στο δεύτερο έβαλαν και τρίτο γκολ, στη συνέχεια όμως το παιχνίδι άρχισε να στραβώνει και οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2, μετατρέποντας σε ντέρμπι τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

«Η αλήθεια είναι πως νικήσαμε σε ένα δύσκολο ματς. Καλό αποτέλεσμα, πήραμε τη νίκη σε ένα ματς που δεν την είχαμε σίγουρη. Ήμασταν με 3-0 μπροστά και πιστέψαμε πως είχαμε προκριθεί, τώρα πρέπει να παλέψουμε για την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι», είπε αρχικά στις δηλώσεις του στην Cosmote TV ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε.

«Νομίζω πως το πέναλτι μας επηρέασε. Ημασταν πολύ καλοί, είχαμε τον έλεγχο. Δημιουργούσαμε μόνο κίνδυνο χωρίς να απειλούμαστε. Από το πέναλτι και μετά άρχισε να απειλεί ο αντίπαλος. Κομβική η στιγμή του πέναλτι».