Την πρόκρισή του στους προημιτελικούς του Masters του Μόντε Κάρλο εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος νίκησε με 2-0 σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και περιμένει πλέον τον αγώνα με τον Κάρεν Χατσάνοφ με στόχο να περάσει στους «4».

Ο αγώνας αναμενόταν και ήταν δύσκολος για τον Έληνα τενίστα, με τη μάχη να αρχίζει από το πρώτο game του παιχνιδιού και να συνεχίζεται με τους δύο αντιπάλους να πάνε χέρι-χέρι μέχρι και το 6-5, όταν ο Στέφανος έκανε το break και με 7-5 πήρε το πρώτο σετ, το οποίο διήρκεσε 57 λεπτά.

Το δεύτερο, πάντως, φαινόταν ότι θα διαρκέσει λιγότερο, αφού ο Τσιτσιπάς ήταν φουριόζος και κάνοντας δύο φορές break έφτασε να προηγείται με 5-0! Όλα έδειχναν, επομένως, ότι η αναμέτρηση είχε κριθεί αλλά δεν ήταν έτσι…

Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 5-1, αμέσως μετά έκανε break για το 5-2 και κράτησε το σερβίς του για το 5-3, αρχίζοντας να το πιστεύει. Ειδικά όταν έκανε και νέο break, με αποτέλεσμα να γίνει το 5-5 και να έχουμε ντέρμπι.

Ένα ντέρμπι στο οποίο ο Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος στο φινάλε και με το 7-6 έκανε το 2-0, πανηγύρισε τη 10η νίκη σε 15 αγώνες με τον Ζβέρεφ και περιμένει τον προημιτελικό με τον Κάρεν Χατσάνοφ.

Τα σετ: 7-5, 7-6