Η οπαδική βία είναι ένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνική ποδόσφαιρο και απασχολεί σοβαρά και την κυβέρνηση όπως έδειξαν οι αποφάσεις και τα μέτρα που πάρθηκαν για την καταπολέμησή της, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε και το γερμανικό περιοδικό Kicker, στο οποίο μίλησε ο Μηνάς Λυσάνδρου ως πρόεδρος της Stoiximan Super League.

«Από την αναγκαιότητα στην πρόοδο: Πώς η Ελλάδα καταπολεμά τη βία στα γήπεδα», είναι ο τίτλος του αφιερώματος που έχει κάνει το Kicker για την κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα, για την είσοδο στα οποία τέθηκε από την Τρίτη (9/4) σε εφαρμογή και το νέο μέτρο της ψηφιακής διαδικασίας εισόδου.

Είναι ένα από τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα και οι Γερμανοί ζήτησαν και τη γνώμη του Λυσάνδρου, ο οποίος έκανε για μια κατάσταση win-win για όλους.

«Για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον στα γήπεδα, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία εσωτερικής ασφάλειας, ψηφιοποίηση και αθλητισμός. Επειδή όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο. Το ποδόσφαιρο πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί τεχνολογία για να διασφαλίζει την ασφάλεια των γηπέδων και την άνεση των φιλάθλων. Βήμα βήμα θα συνεχίσουμε να προχωράμε.

Η σημερινή κατάσταση στα γήπεδα φαίνεται να μας δικαιώνει. Υπήρχαν περισσότεροι από 30.000 οπαδοί στο κορυφαίο παιχνίδι της Αθήνας, 10.000 φίλαθλοι στη Λαμία, συμπεριλαμβανομένων 500 οπαδών του Ολυμπιακού για πρώτη φορά – όλοι ήρεμοι και χωρίς σημαντικά επεισόδια», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Λίγκας και συνέχισε.

«Δεν ρίχτηκε ούτε ένα καπνογόνο σε κανένα από τα επτά γήπεδα της πρώτης κατηγορίας. Ούτε τα προηγουμένως μάλλον αβλαβή ποτήρια μπύρας, τα μπουκάλια νερού, ούτε καν ένας αναπτήρας. Ήδη πρόκειται για μια τεράστια νίκη. Και το ίδιο το άθλημα φροντίζει τα υπόλοιπα.

Γιατί κανείς δεν θέλει να ρισκάρει το επόμενο παιχνίδι ή ακόμα και την κατάκτηση του τίτλου, ειδικά φέτος στην πιο πιο συναρπαστική μάχη από το 1980 κι έπειτα. Είναι μια win-win κατάσταση. Στην πραγματικότητα, μια κατάσταση win-win-win για τους φίλους του ποδοσφαίρου, το πρωτάθλημα και την κυβέρνηση».