Άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από την Αργεντινή, όπου η Φλορένσια Γινιαθού, ποδοσφαιρίστρια και μητέρα δύο παιδιών, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η Φλορένσια Γινιαθού, η οποία αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Αργεντίνο, είχε καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της, με τον οποίο νομικά ήταν ακόμη μαζί αλλά βασικά είχαν χωρίσει, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί. Τον Νοέμβριο του 2023, όμως, αφέθηκε ελεύθερος και τελικά λίγους μήνες μετά έγινε το κακό…

Η είδηση για τη δολοφονία της ποδοσφαιρίστριας προκάλεσε σοκ στη χώρα, με την ομάδα της να αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωσή της…

«Η Φλορένσια Γινιαθού ήταν παίκτρια στην Πρώτη Κατηγορία Γυναικείου Ποδοσφαίρου 11 του Club Atlético Argentino. Λυπούμαστε πολύ για τη δολοφονία της που ήταν γυναικοκτονία. Χθες ο σύζυγός της, Ινιάσιο Νότο, την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Παρά το γεγονός ότι ήταν νομικά ακόμη παντρεμένοι, είχαν χωρίσει, τον είχε ήδη καταγγείλει επανειλημμένα, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2023.

Η Φλορένσια είχε 2 παιδιά, τον Άμπαρ και τον Μίλο, 5 και 7 ετών, Ο δολοφόνος-γυναικοκτόνος άφησε σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού που έλεγε: «Καλέστε την αστυνομία, τα παιδιά είναι μόνα τους». Πολλές λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πένθος, μια ακόμη γυναίκα δολοφονήθηκε στα χέρια του πρώην συντρόφου της.

Θα σε θυμόμαστε πάντα Φλορ, να απλώνεις το χέρι σου με ένα χαμόγελο».