Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν εκπληκτικός στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League και μία μέρα μετά το όνομά του πρωταγωνιστεί ξανά σε μεταγραφικά σενάρια, αυτή τη φορά από την Ιταλία, όπου η Λάτσιο ενδιαφέρεται και μάλιστα έντονα.

Ο διεθνής Έλληνας φορ ήταν αυτός που οδήγησε τους Πράσινους στη νίκη που τους κρατάει ζωντανούς στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας ήδη 21 γκολ (και 7 ασίστ) φέτος σε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αριθμοί που δεν περνάνε, φυσικά, απαρατήρητοι, όπως αποδεικνύεται και από τις όλο και πιο συχνές αναφορές των διεθνών ΜΜΕ στο όνομά του.

Όπως συνέβη και τώρα δηλαδή, με τον Τζανλούκα Ντι Μάρτζιο του Sky Italia να τονίζει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Λάτσιο, η οποία είχε ασχοληθεί με την περίπτωση του Ιωαννίδη και το περσινό καλοκαίρι. Τότε δεν είχε γίνει τίποτα, τώρα όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις, αν και τα πράγματα για τους Ρωμαίους, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, δεν θα είναι εύκολα.

Ο λόγος είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει και από άλλες ομάδες, με το Sky Italia να αναφέρει τα ονόματα τις Στουτγκάρδη, Σεβίλλη, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού οι Ιταλοί τις υπολογίζουν στα 15 εκατ. ευρώ.