Με τον Ελ Κααμπί, ο οποίος έχασε και πέναλτι, να σκοράρει νωρίς και τους Ποντένσε και Καρβάλιο να βρίσκουν κι αυτοί δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός καθάρισε με 3-0 τον Άρη για την 3η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Το ματς άρχισε με τους Κίτρινους να απειλούν στο 2′ με το σουτ του Οντουμπάτζο που έφυγε άουτ και συνεχίστηκε με τους Ερυθρόλευκους να ανοίγουν το σκορ στο 6′: Σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, κεφαλιά του Ελ Κααμπί και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Προβάδισμα από νωρίς, επομένως, για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που είχε τον έλεγχο από εκεί και πέρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ήταν και… καταιγιστικοί.

Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσαν να έχουν βάλει δεύτερο γκολ από το πρώτο ημίχρονο και να είχαν έτσι ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη αλλά δεν τα κατάφεραν. Είτε γιατί ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του Ροντινέι εντός περιοχής στο 16′, είτε γιατί η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενούμενων στο πλασέ του Έσε στο 31′ μετά το γύρισμα του Φορτούνη, είτε επειδή ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε να βρει στόχο με εκτέλεση πέναλτι…

Στο 39′ ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Μαροκινού από τον Μπράμπετς, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να αναλαμβάνει και την εκτέλεση στο 41′ αλλά αυτή δεν ήταν καθόλου καλή και ο Κουέστα μπλόκαρε και κράτησε το σκορ στο 1-0.

Από εκεί και πέρα, ο Άκης Μάντζιος έκανε τρεις αλλαγές για τον Άρη με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος και στο 48′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ποντένσε για το δεύτερο γκολ αλλά άργησε να εκτελέσει, μετά την πάσα του Γιόβετιτς, με συνέπεια να κοπεί. Λίγα λεπτά μετά, στο 54′, οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά και ήταν ο Μαυροβούνιος αυτός που τελείωσε τη φάση αυτή τη φορά αλλά ο Κουέστα απέκρουσε, για να έρθει τελικά το 2-0 λίγα λεπτά μετά.

Στο 60′ ο Γιόβετιτς έστρωσε στον Ποντένσε και αυτός έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας βάσεις νίκης για τους Ερυθρόλευκους. Νίκη που ήρθε με πιο ευρύ σκορ τελικά αφού στο 89′ ο Ρίτσαρντς έκανε τη σέντρα και ο Καρβάλιο, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή στη θέση του Ελ Κααμπί, έγραψε από κοντά το τελικό 3-0.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (85′ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71′ Ζέλσον), Φορτούνης (71′ Μασούρας), Γιόβετιτς (82′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (82′ Καρβάλιο).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρoζ (46′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (46′ Γκαρθία), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ (78′ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σαβέριο (46′ Σαμόρα), Μορόν (67′ Ανσαριφάρντ).