Τυχερός και ευλογημένος, όπως είπε, νιώθει ο Θοδωρής Ζαγοράκης για το γεγονός ότι ήταν ως πρωταγωνιστής στο Euro 2004 το οποίο κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP του τουρνουά, τονίζοντας ότι όλοι στην ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ ήταν ταπεινοί και κρατούσαν χαμηλά τη μπάλα.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας και νυν Ευρωβουλευτής μίλησε στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ και είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής…

Για την εμπειρία του ως Ευρωβουλευτής: «Ως Ευρωβουλευτής υπάρχει μια απόσταση τεράστια με την οικογένεια και αυτό είναι το βασικότερο απ’ όλα. Από τη στιγμή όμως που είναι μια συνειδητή επιλογή νομίζω ότι είμαστε προσαρμοσμένοι όλοι οικογενειακώς έτσι ώστε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου. Στην αρχή αυτό ήταν πολύ δύσκολο αλλά στην πορεία νομίζω ότι γίνεται και συνήθεια κατά κάποιο τρόπο».

Για το πώς αισθάνεται 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro 2004: «Είκοσι χρόνια μετά το Euro 2004 αισθάνομαι… 20 χρόνια μεγαλύτερος! Ναι, δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήμασταν ευλογημένοι και τυχεροί που ήμασταν εκεί σαν πρωταγωνιστές γιατί κάποιοι έπρεπε να είναι εκεί να παλέψουν γι’ αυτό. Το ότι όλος ο κόσμος, όλοι οι Έλληνες, το έθνος μας να πω ότι είναι ευλογημένοι, είναι γεγονός, γιατί ζήσαμε σαν πατριώτες στιγμές ανάτασης του ηθικού. Ήταν και η Ολυμπιάδα του 2004 αμέσως μετά».

Για την ομάδα του Euro 2004: «Όλη η ομάδα του Euro 2004 ήμασταν ταπεινοί και κρατούσαμε χαμηλά τη μπάλα, αυτό ήταν το δικό μας σλόγκαν. Αυτό φάνηκε και βλέπουμε μέχρι σήμερα, 20 χρόνια μετά, την συμπεριφορά του κόσμου απέναντι μας».