Κέρδισε τις εντυπώσεις η νέα πρωθιέρεια της αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι, σε εκδήλωση που έγινε στο  Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πρόκειται για τη βραβευμένη ηθοποιό Μαίρη Μηνά, η οποία διαδέχεται την Ξανθή Γεωργίου.

H ηθοποιός έχει γεννηθεί στα Τρίκαλα και έχει αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή του ωδείου Αθηνών το 2016, καθώς και από το τμήμα κοινωνικής εργασίας του ελληνικού μεσογειακού πανεπιστημίου.

Στο θέατρο έχει παίξει σε αρκετές παραστάσεις όπως οι: «Με λένε Έμμα (2018), «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» (2020), «Ορέστεια-Χοηφόροι» (2019), «Βατράχια 2023).

Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία της στην τηλεόραση καθώς έχει συμμετάσχει στις σειρές «The series Noir» (2019), «Αγγελική» (2020), «Έτερος εγώ Κάθαρσις» (2020).

Παράλληλα παρουσιάστηκε και η νέα ενδυμασία τις ολυμπιακής αποστολής.

Η πρωθιέρεια για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσει ένα κοίλο κάτοπτρο και τις ακτίνες του ήλιου για να ανάψει τη δάδα.

Μετά την παραδοσιακή Τελετή Αφής, η Πρωθιέρεια θα παραδώσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου για την έναρξη της ελληνικής σκυταλοδρομίας των 11 ημερών. Ακολούθως, η φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στην Αθήνα στις 26 Απριλίου πριν διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία στην ελληνική πρωτεύουσα και στη συνέχεια αναχωρήσει την επόμενη μέρα για τη Γαλλία με ένα τρικάταρτο πλοίο, το «Belem».

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου, με έως και 150.000 άτομα να αναμένεται να παραστούν στην τελετή στο Παλιό Λιμάνι της νότιας πόλης πριν ξεκινήσει το γαλλικό σκέλος της σκυταλοδρομίας.

Η Μασσαλία, που ιδρύθηκε από τους Έλληνες αποίκους της Φώκαιας γύρω στο 600 π.Χ., θα φιλοξενήσει τους αγώνες ιστιοπλοΐας.

Η γαλλική λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα κορυφωθεί με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.