Σε ένα παιχνίδι με συνεχείς ανατροπές, η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2 και ήταν αγκαλιά με τη νίκη που θα τη διατηρούσε στην 1η θέση, στο 96′ όμως ο Άρης με πέναλτι έκανε το 3-3, πράγμα που σημαίνει ότι η Ένωση θα μπει στα play off από τη 2η θέση και στο -1 από τον ΠΑΟΚ.

Ο δικέφαλος αετός ήθελε τη νίκη για να μπει ως πρωτοπόρος στα play off και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έχοντας ευκαιρία στο 6′ με την κεφαλιά του Κάλενς που απέκρουσε στο παραθυράκι ο Κουέστα, για να έρθει τελικά το γκολ λίγα λεπτά μετά… Στο 13′ ο Άμραμπατ ανατράπηκε από τον Μοντόγια, ο Σιδηρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι, στο VAR συμφώνησαν και ο Μαροκινός ανέλαβε και την εκτέλεση στο 15′ για το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια και είχαν στο 24′ την πρώτη τους φάση με τον Ανσαριφάρντ, για να έρθει τελικά η ισοφάριση λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αφού πρώτα ο Κουέστα έκανε μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι σε δυνατό σουτ του Λιούμπισιτς, ήρθε στο 44′ το 1-1 με τον Φετφατζίδη που απέφυγε και τον Στάνκοβιτς μετά την ασυνεννοησία του τερματοφύλακα της ΑΕΚ με τον Βίντα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν έκλεισε καλά για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και το δεύτερο άρχισε… χειρότερα, αφού στο 49′ ο Σαβέριο με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 2-1. Η Ένωση αντέδρασε βγαίνοντας αμέσως στην επίθεση και στο 54′ ισοφάρισε (2-2) με τον Βίντα μετά την απόκρουση του Κουέστα, για να έρθει τελικά η ανατροπή στο 67′: Κόρνερ του Ελίασον, κεφαλιά του Πόνσε και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-3.

Λίγα λεπτά μετά, στο 75′, η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη με το τετ α τετ του Τσούμπερ αλλά ο Κουέστα απέκρουσε και τα λεπτά περνούσαν με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε το προβάδισμα μέχρι και το 96′, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ ο Σιμάνσκι πήγε να διώξει με κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βίντα, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι, τους παίκτες του Αλμέιδα να διαμαρτύρονται για το φάουλ από το οποίο ξεκίνησε η φάση και τον Μορόν να εκτελεί και να γράφει το τελικό 3-3.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φαμπιάνο (46′ Ρόουζ), Σαβέριο, Μπράμπετς, Ανσαριφάρντ (46′ Μορόν), Φατόρε, Φετφατζίδης (68′ Ρουπ), Βερστράτε, Εμβοντό (68′ Βέλεθ), Μοντόγια, Παναγίδης (82′ Σουλεϊμάνοφ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Μάνταλος (64′ Τσούμπερ), Λιούμπισιτς (63′ Πινέδα), Άμραμπατ (63′ Πισάρο), Πόνσε (72′ Αραούχο), Ελίασον (73′ Σιμάνσκι).