Ο Παναιτωλικός κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς και κρατούσε το προβάδισμα μέχρι και το 72′, σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό κατάφερε να κάνει την ανατροπή και τελικά επικράτησε με 3-1 αφού σκόραρε και ο Κωνσταντέλιας στο τέλος, παραμένοντας έτσι στο -1 από τη πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο Ελλάδας ο δικέφαλος του βορρά επέστρεψε στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, έχοντας ως στόχο να αφήσει πίσω του το 1-4 από τον Ολυμπιακό και να μη χάσει άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Με αυτά ως δεδομένα λοιπόν, το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη με τρομερό σουτ στο 5′, για το 1-0, ήταν ό,τι χειρότερο για την ψυχολογία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, νωρίς θα μπορούσαν και να ισοφαρίσουν όμως καθώς στο 12′ είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μουργκ. Δοκάρι που δεν ήταν το μοναδικό, όμως, για τους Ασπρόμαυρους αφού στο 45′ στάθηκε άτυχος και ο Κωνσταντέλιας σε πλασέ που επιχείρησε. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει κατοχή μπάλας 79% και δύο δοκάρια και τον Παναιτωλικό να έχει το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Χατζηθεοδωρίδη στο ξεκίνημα.

Όπως και να έχει, οι Ασπρόμαυροι μπήκαν στο β’ μέρος με στόχο να ισοφαρίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πίστεψαν ότι τα κατάφεραν στο 59′ με πλασέ του «Ντέλια» μετά την ωραία μπαλιά του Ντεσπόντοφ αλλά η εξέταση του VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ του Βούλγαρου και το γκολ δεν μέτρησε. Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 1-0, με τους γηπεδούχους να αμύνονται και τους φιλοξενούμενους να είναι συνεχώς μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση. Και τελικά όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά… προσπέρασαν κιόλας.

Στο 72′ ο Σάστρε έκανε το γύρισμα και η μπάλα βρήκε στον Τορεχόν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1, για να έρθει αμέσως μετά, στο 72′, το 1-2 με πλασέ του Ζίβκοβιτς που έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα! Ο ΠΑΟΚ είχε, πλέον, κάνει την ανατροπή και από εκεί και πέρα ήλεγξε την κατάσταση και πέτυχε και τρίτο γκολ στο 90′ με τον Κωνσταντέλια (1-3) μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς, επιστρέφοντας στις νίκες και παραμένοντας δυνατά στη μάχη του τίτλου.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (68΄ Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (68΄ Ντίαζ), Τσιγγάρας (81΄ Πέρες), Ζοάο Πέδρο (81΄ Λομονάκο), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (81΄ Μαυρίας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Σοάρες (73΄ Ότο), Μάρκος Αντόνιο (63΄ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81΄ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (63΄ Α. Ζίβκοβιτς), Τζίμας (46΄ Σαμάτα).