Το ελληνικό πόλο θα έχει δυνατή εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού προκρίθηκε τόσο η Εθνική ομάδα των ανδρών όσο και αυτή των γυναικών, με την κλήρωση των ομίλων να γίνεται και τα συναισθήματα να είναι ανάμικτα.

Η Εθνική ομάδα πόλο έχει σταθερή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα στους προηγούμενους πήρε και μετάλλιο, οπότε θα είναι ένα από τα φαβορί για βάθρο και στο Παρίσι. Πρώτα από όλα, όμως, θα πρέπει να ξεμπερδέψει με τον όμιλο και η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί καλή.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου κληρώθηκε στο ίδιο γκρουπ με Κροατία, Ιταλία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Μαυροβούνιο και ο στόχος είναι μία από τις πρώτες τέσσερις θέσεις ώστε να συνεχίσει στα νοκ άουτ παιχνίδια. Η Κροατία και η Ιταλία, όπως ξέρουν όλοι, είναι ομαδάρες και οι αναμετρήσεις τους με την Ελλάδα θα είναι ντέρμπι, οι υπόλοιπες όμως είναι κατώτερες αγωνιστικά από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο όμιλος της Εθνικής ομάδας πόλο

Κροατία
Ιταλία
Ρουμανία
Ελλάδα
ΗΠΑ
Μαυροβούνιο

Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική ομάδα γυναικών

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την Εθνική ομάδα γυναικών η κληρωτίδα δεν ήταν το ίδιο καλή… Η Ελλάδα είναι στον ίδιο όμιλο με ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και θα γίνει μεγάλη μάχη για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο όμιλος της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών

Γαλλία
Ελλάδα
Ιταλία
ΗΠΑ
Ισπανία