Με τους Βέρμπιτς και Παλάσιος να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο και με τον Γερεμέγεφ να μπαίνει ως αλλαγή στο 89′ και να βρίσκει δίχτυα στο 91′, ο Παναθηναϊκός πέρασε με 3-0 από την έδρα του Πανσερραϊκού για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League και περιμένει το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Ο Φατίχ Τερίμ έκανε οκτώ αλλαγές στην 11άδα των Πράσινων σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι αλλά αυτό, όπως αποδείχθηκε, δεν τους επηρέασε καθόλου. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και χρειάστηκαν μόλις 8 λεπτά τελικά για να ανοίξουν το σκορ: Εκτέλεση κόρνερ από τον Μπερνάρ, κεφαλιά του Βέρμπιτς και η μπάλα δοκάρι και μέσα για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός πήρε, επομένως, από νωρίς το προβάδισμα και στο 20′ θα μπορούσε να το διευρύνει με την πολύ καλή ευκαιρία του Βιλένα που πάτησε περιοχή από δεξιά, μετά την πάσα του Μπερνάρ, αστοχώντας τελικά με το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε. Μικρό το κακό, όμως, για τους Πράσινους από τη στιγμή που το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει.

Στο 25′ οι γηπεδούχοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή με τον Σοφιανό να παίρνει τη θέση του Διαμαντή και στο 31′ ο Μπερνάρ πίεσε ψηλά, έκλεψε και έδωσε στον Παλάσιος που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-2. Σκορ που θα μπορούσε να αλλάξει, πάντως, στο 45′ αλλά οι Σερραίοι στάθηκαν άτυχοι με το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Ντάνκερλουϊ.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα της επανάληψης με στόχο το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι αλλά ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει σιγά-σιγά την απόδοσή του, έγινε επικίνδυνος στο 59′ με το δυνατό σουτ του Κώτσιρα που απέκρουσε ο Χοβάν και ήλεγχε την κατάσταση, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα.

Έστω κι έτσι, όμως, η ομάδα του Τερίμ μπορούσε να βάλει τρίτο γκολ στο 74′ αλλά οι Βιλένα και Σπόραρ έχασαν διπλή ευκαιρία, για να έρθει τελικά ο Γερεμέγεφ από τον πάγκο και να γράψει το 0-3: Στο 89′ μπήκε ως αλλαγή και στο 91′ έγινε σκόρερ… χωρίς να το προσπαθήσει καν, αφού η μπάλα βρήκε πάνω του μετά το σουτ του Μαντσίνι και κατέληξε στα δίχτυα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήγε στους 50 βαθμούς και περιμένει να δει τι θα γίνει στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ (50) με την ΑΕΚ (48).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμαντής (25’ λ.τρ. Σοφιανός), Στάικος (8, Ουεντραόγκο (46’ Πεταυράκης), Μορέιρα, Ουάρντα, Τομάς (69’ Χατζηστραβός), Άλεκσιτς (69’ Μπετανκόρ).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ, Ζέκα, Βιλένα (89’ Μαντσίνι), Παλάσιος (84’ Λημνιός), Μπερνάρ (84’ Σένκεφελντ), Βέρμπιτς (57’ Κώτσιρας), Σπόραρ (89’ Γερεμέγεφ).